Nećemo puno pametovati. Prošla je utakmica. Posjeta bolja od očekivane. Došli do nivoa da se kapaciteti tribina obaraju.
Na stadionu po meni oko 13 000. Naravno mali broj ulaza i desile se ogromne gužve. Ubuduće u pamet. Iz grešaka se uči.
Od 13 000 po mojoj procjeni, hajmo reći 1000 je navijača iz Sarajeva. Ostaje 12 000. Od tih 12 000 opet po mojoj procjeni je nekih 8000 je iz Zenice a 4000 van Zenice. Tj regija. Od Turbeta, Travnika, Viteza, Busovače, Kaćuna, cijela Lašvanska dolina, Kakanj, Žepče, Zavidovići i sjeverni kraj do Doboja i Tešnja. Te ljude van Zenice koji navijaju za Čelik treba prepoznati i odati im nekada nekom objavom poštovanje. I bit će ih još više. Volio bi da imam vremena više da pišem o ovoj temi.
Na utakmici smo bili blizu cilju a to su penali. Ogromne zamjerke na PREVELIKOM RESPECTU protivnika. Previše čista utakmica sa naše strane tako da ni tribine nisu nešto posebno gorile i stvarale pritisak. Naravno otkrivena je i najveća mana u igri Čelika a to je pozicija Delića KOJI NIKADA NEĆE PROIGRATI I MORA NA KLUPU A NA NJEGOVO MJESTO SE MORA DOVESTI IGRAČINA. POZICIJA BROJ 10. KREATOR, NEKO KO MOŽE ZADRŽATI LOPTU U NOGAMA POD PRITISKOM!
Nije pitanje treba li, možemo li i slicno. MORAMO. Ova ekipa nema "pleja" i automatski imat ćeš patnju na terenu. Ne smije se kockati sa prvim mjestom. Ko to ne vidi slijep je. Gubljenjem prvog mjesta gubiš 2-3 miliona KM i 10 000 ljudi za koje ćeš proliti krv da ih ponovo nekada vratiš na tribine. Neka igrač košta 5000 KM on je jeftin u ovoj situaciji. To je moje mišljenje.
Amoah jedino pravo pojačanje. Top igrač.
I tema o kojoj cu najviše pisati je stadion. Rođen i živim uz njega. Od 1995 do neki dan Čelik je bio najgori mogući podstanar za Bilino polje, nikada klub marke nije uložio osim što ga je harao, koristio i uništavao ono što grad i savez naprave.
Nakon 30 godina došla je prva uprava, direktor kluba i administracija koja je shvatila da je to naša kuća i ogledalo kluba i počelo se pomalo ulagati. Farba farba, čišćenje čišćenje, brending..počelo je i to je nešto što me jako raduje i hvala svima odgovornim. Nadam se da će se još jače nastaviti i da će se i očuvanju travnjaka posvetiti pažnja. Mnogo je posla jer 30 godina Čelik do sada nije brinuo o stadionu.
A stadion i infrastruktura su jedan od OSNOVNIH STUBOVA SVAKOG KLUBA.