NK Čelik

Angažovati hitno veznog igrača kreatora kako bi riješili problem sa posjedom i kreativnosti u igri?

Anketa traje do: 17 vel 2026, 10:29.

Da
25
78%
Ne
4
13%
Još jedan i mozaik ekipe je sklopljen za napad na PL.
3
9%

Ukupno glasova: 32

Cr7legia
12. igrač

Re: NK Čelik

Post Postao/la Cr7legia »

IMG_20260212_103401.jpg
IMG_20260212_103401.jpg (246.2 KiB) Pogledano 377 puta.
Marine marine :(
NK Čelik 45 i Robijaši 88🖤❤️
OKK Čelik 54🖤❤️
Kontras'88

Post Postao/la Kontras'88 »

Puno više sam očekivao od Jenjića, možda se čovjek prepao, ipak tolika publika i još hajmo reći derbi.
Možda u ligi bude ono što nama treba, vremenom, ali sinoć je bilo tanko.
Eugen

Post Postao/la Eugen »

Jenjić je izašao iz povrede ima mjesec dana da bude tip top, ja vjerujem da će biti dobro pojačanje. Ne možemo donositi sud o igračima na osnovu jedne utakmice. Problem ce sigurno biti pravilo do 21 godine jer realno Hodzic, Smajlovic i mozda Jamakovic trebaju pocet utakmicu. E hajd ti sad skloni Masetica i Horica nakon sto stvarno djeluju vrhunski zajedno ili Marina lijevo koji igra top, Jamakovic moze lijevo umoriti protivnika, a onda na poluvremenu ga zamijeniti sa Sijamijom ili Kingom. Vidjet cemo, moguce da bude jos nekih promjena ima jos do pocetka prvenstva
Redbull
12. igrač

Post Postao/la Redbull »

Zasto Smajlovic nije ulazio u igru?
Premier

Post Postao/la Premier »

Odigrali smo muski steta penala ja mislim da bi lopta cak otisla preko gola. Za ovakav nacin igre nam treba brzi napadac Masic je predobar ali Nije dovoljno brz za ovu taktiku. Odlicna utakmica da se vidi na cemu smo.
bartoli

Post Postao/la bartoli »

Vidim da je svima promaklo, jos jedna pozitivna vijest. Prema Transfermarkt-u Juniori Čelika najposjećiniji u juniorskoj PL
LimVo likČe
BadrHari

Post Postao/la BadrHari »

Nisu utakmice ko sinoć mjerilo. Spoznaja da je kup jedna utakmica, 90 minuta pa penali, naboj, atmosfera itd. Tu ili briljiraš ili podbaciš.
Mene više zanima kako bi se ova ekipa nosila običnu prvenstvenu sa prosječnim premierligašem tipa Slogom Doboj ili Radnik Bijeljina kući pred 2500 gdje se protivnik postavi defanzivno. On a cold rainy night in Stoke što bi englezi rekli :mrgreen: , jer te utakmice određuju ostaješ li u ligi ili ispadaš. Ovo je bila poslastica što neko reče, nagrada za dobru polusezonu.

Ako je ona utakmica sa Posušjem bolje mjerilo, onda i sa ovom ekipom ovako dobro spremljenom i čvrstom odbranom, imamo šanse svaku utakmicu igrati bunker i uz malo sreće biti oko 7. mjesta realno. Gdje se baš osjeti razlika je snaga, duel igra. Tu naše otpuhaju jer su jači, zatvore nas lahko. Može se komotno reći da smo prema nazad premierligaški kvalitet, jer nas ni Sarajevo nije moglo ugroziti kad je htjelo. Durmo da svaku ovako brani nema brige realno.

Vidjet ćemo kad se uigramo na šta će ličiti vezni red, za nešto više vjerovatno nemamo dovoljno kvaliteta da opasnost kreiramo i nekog ugrozimo prema naprijed. Još dva Kalesića nam trebaju da iznose lopte i pitaju upošljavaju krila i špiceve.

Btw treba neko reći ovim iz Arene sport da je ovo stari grb. Predobro izgledalo sve:

https://www.youtube.com/watch?v=6SHjP3qBcoA
Rijad Telalović jedan je od nas!
Eugen

Post Postao/la Eugen »

Redbull je napisao/la: 12 vel 2026, 11:01 Zasto Smajlovic nije ulazio u igru?
Nije bilo potrebe kad je Marin bio na vrhunskom nivou
Eugen

Post Postao/la Eugen »

Premier je napisao/la: 12 vel 2026, 11:03 Odigrali smo muski steta penala ja mislim da bi lopta cak otisla preko gola. Za ovakav nacin igre nam treba brzi napadac Masic je predobar ali Nije dovoljno brz za ovu taktiku. Odlicna utakmica da se vidi na cemu smo.
Da je King mogao igrati vjerujem da bi mogao šta sinoc uraditi, on ce nam dati sigurno dodatni kvalitet u prvenstvu. Još jednom kazem imamo mjesec dana do Travnika, ocekujem da svi budu u optimalnoj formi i da nastavimo niz u 1.ligi FBiH i sezonu zavrsimo bez poraza
BadrHari

Post Postao/la BadrHari »

Zna li neko jel uvodio jamakovica sinoc? Nejasno mi sto je Delića Regoje ubacio na krilo
Rijad Telalović jedan je od nas!
KakhaKaladze

Post Postao/la KakhaKaladze »

Eugen je napisao/la: 12 vel 2026, 11:37
Redbull je napisao/la: 12 vel 2026, 11:01 Zasto Smajlovic nije ulazio u igru?
Nije bilo potrebe kad je Marin bio na vrhunskom nivou
Ako je ono vrhunski nivo onda je Sivac sinoc bio Dani Alves. Nije bio prelos al nije ni vrhunski vala.
macak_

Post Postao/la macak_ »

Jest, morao ga je uvesti zbog godista.

Sto se tice same igre i utakmice, cinjenica je da smo mi sinoc malo mogli vidjeti, a sto nam moze reci kako ce biti u prvenstvu. Mi necemo vise imati utakmicu sa 35% posjeda i da se branimo 80% vremena.

Jenjic, sijamija i masic su imali isuvise malo lopti i prostora da bi mogli pokazati nesto vise. Masic je imao jednu sansu koju inace zabija, ali to je taj pocetak priprema kada fali malo. Sva trojica su odlicno odigrali defanzivno, ali se nadam da ih necemo morati puno gledati da igraju defanzivu.

Horic i Masetic odigrali na nivou evropskih utakmica i bas mi je bilo drago vidjeti kako rutinski i bez srkleta odradjuju posao protiv 20x skupljih igraca.

Amoah je igrao 2 pozicije i cijelu utakmicu pa je uspio da pokaze vise. Mislim da ce nam sve ove novajlije biti od dobre pomoci u ligi kada budemo imali vise posjeda. Pokazali su i dobar izlazak sa visokim presingom jer u nekim momentima ni oni nisu mogli iznijeti loptu.

Malo je ekipa koje se u cvitanovicevoj eri nisu branile protiv sarajeva, tako da meni ovo pokazuje da uz tempiranje priprema i uz malo vise iskustva i hrabrosti i ova ekipa bi se mogla nositi u PL.

Svakako pozitivni utisci ostaju nakon prespavane noci.

Svaka cast ljudima u klubu za ove popravke na stadionu, zastave na centru, korner zastavice, hranu i fan shop na zapadu, to je ostalo malo u sjeni ovih problema oko ulaza, ali sigurno ce doci vise do izrazaja na sljedecim utakmicama.

Travnik i sloboda sigurno idu na 10k+, a za dalje ko zna.
prisonbreak

Post Postao/la prisonbreak »

Eugen je napisao/la: 12 vel 2026, 10:54 Jenjić je izašao iz povrede ima mjesec dana da bude tip top, ja vjerujem da će biti dobro pojačanje. Ne možemo donositi sud o igračima na osnovu jedne utakmice. Problem ce sigurno biti pravilo do 21 godine jer realno Hodzic, Smajlovic i mozda Jamakovic trebaju pocet utakmicu. E hajd ti sad skloni Masetica i Horica nakon sto stvarno djeluju vrhunski zajedno ili Marina lijevo koji igra top, Jamakovic moze lijevo umoriti protivnika, a onda na poluvremenu ga zamijeniti sa Sijamijom ili Kingom. Vidjet cemo, moguce da bude jos nekih promjena ima jos do pocetka prvenstva
Steta i Durmu skolniti koji se stvarno popravio, a mogao bi i on biti kolateralna steta. Bas ce taj u-21 biti problem.
Redbull
12. igrač

Post Postao/la Redbull »

Samo da nas povrede zaobiđu sa igracima u-21, e tu bi bas bilo nezgodno. Mozda da se Spahic i ostavio u timu, poluvrijeme moze odraditi sigurno.
BatistutA19

Post Postao/la BatistutA19 »

Sleglo je sve treba bit prezadovoljan igrom i borbom svih igraca ,gledo sam malo opet ovaj sazetak Sarajevo jest imalo posjed ali nisu ni oni imali puno sansi ,odbrana je fantasticno odigrala.
Penal steta ali nit krivim Popovica ni sudiju ,podignuta ruka visoka i gol i to je to.
Zanima me saamo sta je Durmo reko Ljajicu na penalu prije sutanja jer ono nije bila ni svadja ni koskanje ni provokacija,moguce da mu je reko upravo sto se desilo da ne provocira Juznu tribinu ako da gol.To moje misljenje!!
Ima jos mjesec da se dobro pripreme i da zavrsimo sezonu i udjemo .Sa ovim pojacanjima nista ne bi trebali bit slabiji ,cak mislim i bolji.
Ovo oko organizacije eno klub se oglasio ,puno je vise narod kriv jer sve cekamo minut do 12 i kupit kartu i uci i onda svako kriv.
Ovo po sektorima da ulazis nema sanse jer nemamo mi kulturu tu,mozes ti uci u svoj sektor ali raja bi prelazila sektore kad udje ,jedino da ozidas sektore da ne moze preci u drugi.
Ovo fan shop,hrana pice,korner,zastave na centru i sve sto se uradilo predobro.Sve cu to bit bokje i na vecem levelu i igracki i organizacijski.
Sve u svemu sinoc cista desetka za sve osim tog exscesa na Jugu nadat se da nece poremetit i drago mi sto sa Hordama nista nije bilo van terena ,bar nisam cuo.sto su kasnili ne znam jwr stvarno prekasno su usli .
Odgovori