Pogledao sam sinoć utakmicu čisto iz razloga da vidim šta Čelik očekuje. Okej, ljudi imaju dosta veći kvalitet, velike zvijezde poput Ljajića koji je bio zvijezda i u Seria A koji sa dva poteza završi utakmicu, sve su to neka imena ali iskreno nikakvu ja tu igru nisam vidio jos ih je Radnik pustio da igraju kako hoće bez ikakvog naboja i oštrog starta plus na domaćem terenu..
Vjerujem da su ih i naši gledali zajedno u Međugorju i da su vidjeli kako funkcionišu..u sredinu na Ljaljica i Elezija koji guraju loptu na Kupresaka ili Beganovića iza bekova(Sivac, Smajlović) i onda ovi ulaze unutra i centriraju, stvaraju šanse ili vračaju na povratnu. Nama je potrebno sto više prekida, prekrsaja, sto manje aktivne igre..
Ono što je meni bitno da se stadion rasproda i da odigramo muški utakmicu svih 90 minuta pa šta god bude, nama je liga svakako najbitnija a pripreme i formu tempiramo za ligu.
Treba dizati jos hajp i reklame, najave, plakate, sve moguće, samo da doživim zapad sold out i da se istok onda mora puniti, nadam se da će proraditi zenički inat i da ćemo do utorka imati već rasprodan zapad.
To je naša pobjeda najveća. Isto tako i članstvo se ne smije zanemariti. Vjerujem da će u isto vrijeme biti objava i da je zapad rasprodan i da se prešlo 1000 članova i da će biti učlanjenje na dan utakmice na platou zapada i u fan shopu kako bi jos 100-200 ljudi pristupilo klubu na dan utakmice od 10 000+ kojih će doci. Barem se nadam.
Ja bi izveo sljedeći sastav(samo jedan u-21 u ovom takmičenju)
..................................Durmo........................
............Hodžić...........Horić..........Mašetić..............
Sivac.............................................................Popović...
.......................Amoah............Jenjić............................
Šero............................................................Sijamija.....
...................................Mašić........................................
Znam da će Smajlović biti starter sigurno ali iskreno meni je Popović mnogo sigurniji i iskusniji defanzivno od njega. Nikad nisam vidio neki start, uklizavanje od Smajlovića, daleko uvijek stoji kad protivnicko krilo prima loptu umjesto da mu već diše za vratom zato mislim da na iskustvo i postavljanje Popović će bolje zatvoriti stranu. Razmislio bi i sa Vardom da digne Ljaljica i poremeti im cijeli koncept igre da se raspadnu kao mi u Tešnju.
Idemo rasprodati stadion