NK Čelik
-
RubikovaKocka
Re: NK Čelik
Pišaj ga. Ja sam ga već zaboravio kao da nije ni bio tu.
10.000 KM mjesečna plata Rikija u Sarajevu + bonusi i neko priča ovdje da trebamo nešto parirati?
Daj ba ljudi popijte kakve apaurine, drugi najveći transfer između dva kluba u BiH, za dijete OD 17 GODINA uzeli smo 300.000 KM i procenat od narednog transfera.
Dijete od 10 seniorskih kompletnih utakmica smo prodali Sarajevu za 300.000 KM.
Bile su ponude klubova iz Evrope, ja lično znam, znate koje cifre su se nudile? 50k eura maksimalno...Ovo što je Čelik "izvukao" niko nikad ne svijetu iz drugog ranga bh. fudbala za dijete od 17 godina ne bi izvuklo. Andy Bara ne bi izvuko više.
Hvala Rijade i sretno u daljnoj karijeri, da protiv Čelika nikad ne zaigraš, a da napraviš veliku karijeru i nikad ne zaboraviš svoj matični klub!
Daj ba ljudi popijte kakve apaurine, drugi najveći transfer između dva kluba u BiH, za dijete OD 17 GODINA uzeli smo 300.000 KM i procenat od narednog transfera.
Bile su ponude klubova iz Evrope, ja lično znam, znate koje cifre su se nudile? 50k eura maksimalno...Ovo što je Čelik "izvukao" niko nikad ne svijetu iz drugog ranga bh. fudbala za dijete od 17 godina ne bi izvuklo. Andy Bara ne bi izvuko više.
Hvala Rijade i sretno u daljnoj karijeri, da protiv Čelika nikad ne zaigraš, a da napraviš veliku karijeru i nikad ne zaboraviš svoj matični klub!
"Mnogi su smatrali da se Čelik izlaskom u posljednji rang bosanskohercegovačkog nogometa gasi. Bili su u potpunosti u krivu, a Čelik to dokazuje iz dana u dan"
Tek cemo vidjet kolika steta za nas klub ce nastat zbog gubitka najboljeg igraca nase ekipe u prelomnim trenutku kada treba da je ekipa jedinstvena i kada je trebalo da se samo pojacamo sa par igraca a da odrzimo staru ekipu. Pa eto i Kalesic izgleda odlazi, nadam se da nije istina i vec se klupko pocinje odmotavati. Mi ta dva igraca ne mozemo zamjeniti, atmosfera u ekipi i klubu je vjerujem vec poprillicno narusena. Navijaci i Celik se osjecaju ponizeno i izdano. Jos iz kupa kad nas izbace dodatno ce nam zasoliti ranu. A nakon toga ako nas kriza krene odmah od starta prvenstva, zaboravi na posjetu, euforiju. Na kraju kruna, pad sa prvog mjesta. Jos jedna sezona u 1FL, mnogo mnogo novca otislo niz vjetar, kroz grad, kanton, sponzore, itd...
Al eto ode nam "Riki", dobili smo para, hvala ti Riki ljubimo ti noge sto nisi otiso iz kluba ni zasta. Mora gledat svoju guzicu ne do Bog sacekat do kraja sezone odose godine ode zivot, valja penziju zaradit.Zasluzio si 10ku brate, uokvirit te treba pa na zid. Volimo sarajevo, hvala i vama sro ga uzeste zivi bili. Treba da amo svi zadovoljni i sretni. Gledacemo rikija kako igra sa rajvosa u evrooi i navijat.
Al eto ode nam "Riki", dobili smo para, hvala ti Riki ljubimo ti noge sto nisi otiso iz kluba ni zasta. Mora gledat svoju guzicu ne do Bog sacekat do kraja sezone odose godine ode zivot, valja penziju zaradit.Zasluzio si 10ku brate, uokvirit te treba pa na zid. Volimo sarajevo, hvala i vama sro ga uzeste zivi bili. Treba da amo svi zadovoljni i sretni. Gledacemo rikija kako igra sa rajvosa u evrooi i navijat.
- R0b
- 12. igrač
+1laudrup je napisao/la: ↑08 sij 2026, 23:17 10.000 KM mjesečna plata Rikija u Sarajevu + bonusi i neko priča ovdje da trebamo nešto parirati?
Tako je, meni je ovo licno super, je moglo se desiti da u prvom kolu protiv Travnika mesar mu sa dvije otvorenim djonom napravi prelom podkoljenicne kosti.

Ako se urušimo ko kula od karata zbog odlaska 2 igrača, onda se ne trebamo ni kvalifikovat u PL, i možemo se odmah ugasit.Zenca1988 je napisao/la: ↑08 sij 2026, 23:18 Tek cemo vidjet kolika steta za nas klub ce nastat zbog gubitka najboljeg igraca nase ekipe u prelomnim trenutku kada treba da je ekipa jedinstvena i kada je trebalo da se samo pojacamo sa par igraca a da odrzimo staru ekipu. Pa eto i Kalesic izgleda odlazi, nadam se da nije istina i vec se klupko pocinje odmotavati. Mi ta dva igraca ne mozemo zamjeniti, atmosfera u ekipi i klubu je vjerujem vec poprillicno narusena. Navijaci i Celik se osjecaju ponizeno i izdano. Jos iz kupa kad nas izbace dodatno ce nam zasoliti ranu. A nakon toga ako nas kriza krene odmah od starta prvenstva, zaboravi na posjetu, euforiju. Na kraju kruna, pad sa prvog mjesta. Jos jedna sezona u 1FL, mnogo mnogo novca otislo niz vjetar, kroz grad, kanton, sponzore, itd...
Al eto ode nam "Riki", dobili smo para, hvala ti Riki ljubimo ti noge sto nisi otiso iz kluba ni zasta. Mora gledat svoju guzicu ne do Bog sacekat do kraja sezone odose godine ode zivot, valja penziju zaradit.Zasluzio si 10ku brate, uokvirit te treba pa na zid. Volimo sarajevo, hvala i vama sro ga uzeste zivi bili. Treba da amo svi zadovoljni i sretni. Gledacemo rikija kako igra sa rajvosa u evrooi i navijat.![]()
Dajte ljudi malo mjere i razuma, koji vam je svima kurac?
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."
Nek misli ko šta hoće ali mi da nismo imali Kalesića niti bi imali ovaj niz, niti bi bili prvi na tabeli, nit bi imali zbog svih rezultata skoro 11 000 ljudi protiv Goška u drugoj ligi. Sve se nadam da neće otići jer ne znam ime da ga može zamjeniti a da ga možemo dovesti. Ako ode i on mi nemamo vezni red. Ko će ponovo uklopiti ? Pa već ti trebaju samo tu dva provjerena vezna igrača. Evo dajte dva imena, bilo ko. Pa i nedostižne želje. I opet je pitanje kako će se pokazati i uklopiti, hoce li ih pritisak slomiti ili dignuti kao Kalesića. Sta je to pa ga ne mozemo zadrzati kada je on osovina mašinerije koja odlicno radi. Ima tu još 5-6 igrača koji su kičma ekipe, znamo svi koji su ali o njima se ne priča da idu u pola sezone pa nema potrebe ni da ih spominjem. Kalesić mi je od večeras noćna mora.
Što se tiče Telelovića on je prošlost, bez emocija ikakvih trebamo gledati, dobro njemu, dobro Čeliku, Čelik mu je dao šansu kroz OP i prvi tim sa 16 god i stvorio ga a on je vratio to Čeliku potpisivanjem profi ugovora 6 mjeseci prije isteka amaterskog da bi Čelik mogao zaraditi 300-400 000 KM. Vidjecemo detalje kada se klub oglasi jer treba ovu sapunicu što prije prekinuti da krenemo dalje, dovoditi igrače, tražiti zamjene. Eto proljeća za mjesec dana, eto Sarajeva za mjesec i eto ebeno usrane najgore lige svijeta za više od 2 mjeseca nakon 18 mjeseci pauze. Liga sa najvećom pauzom na svijetu. U Sibiru pauziraju 4 mjeseca, manje nego 1LF. Druga liga centar završila 14 dana nakon nas i startaju 7 dana ranije. Skoro mjesec dana manja pauza u rangu ispod nas
I onda iz takve lige prodaš igrača za 300-400 k
Ako se ne varam i taj rekord transfer 1LF je srušen jer ne vjerujem da je neko iz ove šugave lige prodao za više novca ikada ijednog igrača.
I zaboravi napisati, imamo sad manjak kvalitetnog u-21 igrača što znaci da moras jednog kvalitetnog u-21 startera dovesti, tipa Hegić.
Što se tiče Telelovića on je prošlost, bez emocija ikakvih trebamo gledati, dobro njemu, dobro Čeliku, Čelik mu je dao šansu kroz OP i prvi tim sa 16 god i stvorio ga a on je vratio to Čeliku potpisivanjem profi ugovora 6 mjeseci prije isteka amaterskog da bi Čelik mogao zaraditi 300-400 000 KM. Vidjecemo detalje kada se klub oglasi jer treba ovu sapunicu što prije prekinuti da krenemo dalje, dovoditi igrače, tražiti zamjene. Eto proljeća za mjesec dana, eto Sarajeva za mjesec i eto ebeno usrane najgore lige svijeta za više od 2 mjeseca nakon 18 mjeseci pauze. Liga sa najvećom pauzom na svijetu. U Sibiru pauziraju 4 mjeseca, manje nego 1LF. Druga liga centar završila 14 dana nakon nas i startaju 7 dana ranije. Skoro mjesec dana manja pauza u rangu ispod nas
I onda iz takve lige prodaš igrača za 300-400 k
Ako se ne varam i taj rekord transfer 1LF je srušen jer ne vjerujem da je neko iz ove šugave lige prodao za više novca ikada ijednog igrača.
I zaboravi napisati, imamo sad manjak kvalitetnog u-21 igrača što znaci da moras jednog kvalitetnog u-21 startera dovesti, tipa Hegić.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
I ja se plasim da ovo sve ne bude ostavilo negativan uticaj na klub u nastavku sezone.
Salcinovic Fenan !
Salcinovic Fenan !
Ja sam Bogami gledao Celik sa i bez Telalovica, i kao da fali 40% ekipe. Nomak je jako dobar igrac, talentovan i mnogo nam je znacio. Tesko cemo naci zamjenu. A i Kalesic isto tako. Jos plis ko god da dodje mora se uigrat, prilagodit ekipi. Nisu to bilo koja dva igraca. Pogotovo za nas. Da Bog da pogrijesio pa da iz ovog transfera samo bude sve dobro za sve nas.JonSnow je napisao/la: ↑08 sij 2026, 23:21Ako se urušimo ko kula od karata zbog odlaska 2 igrača, onda se ne trebamo ni kvalifikovat u PL, i možemo se odmah ugasit.Zenca1988 je napisao/la: ↑08 sij 2026, 23:18 Tek cemo vidjet kolika steta za nas klub ce nastat zbog gubitka najboljeg igraca nase ekipe u prelomnim trenutku kada treba da je ekipa jedinstvena i kada je trebalo da se samo pojacamo sa par igraca a da odrzimo staru ekipu. Pa eto i Kalesic izgleda odlazi, nadam se da nije istina i vec se klupko pocinje odmotavati. Mi ta dva igraca ne mozemo zamjeniti, atmosfera u ekipi i klubu je vjerujem vec poprillicno narusena. Navijaci i Celik se osjecaju ponizeno i izdano. Jos iz kupa kad nas izbace dodatno ce nam zasoliti ranu. A nakon toga ako nas kriza krene odmah od starta prvenstva, zaboravi na posjetu, euforiju. Na kraju kruna, pad sa prvog mjesta. Jos jedna sezona u 1FL, mnogo mnogo novca otislo niz vjetar, kroz grad, kanton, sponzore, itd...
Al eto ode nam "Riki", dobili smo para, hvala ti Riki ljubimo ti noge sto nisi otiso iz kluba ni zasta. Mora gledat svoju guzicu ne do Bog sacekat do kraja sezone odose godine ode zivot, valja penziju zaradit.Zasluzio si 10ku brate, uokvirit te treba pa na zid. Volimo sarajevo, hvala i vama sro ga uzeste zivi bili. Treba da amo svi zadovoljni i sretni. Gledacemo rikija kako igra sa rajvosa u evrooi i navijat.![]()
Dajte ljudi malo mjere i razuma, koji vam je svima kurac?
- R0b
- 12. igrač
Imali iko broj Dine Kalesica, da ga neko nazove i kaze da je ovdje kolektivni plač, i da se covjek fino zamoli da ostane bar do kraja ove polusezone 

Kako dovesti Hegića?
Pa imaš Masica,Sijamiju plus tu je i Jamakovic.
Pa on kad bi vidio da imamo 2 napadaca eventualno 3,reko bi čovjek pa sta ću kad im nisam potreban.
Pa imaš Masica,Sijamiju plus tu je i Jamakovic.
Pa on kad bi vidio da imamo 2 napadaca eventualno 3,reko bi čovjek pa sta ću kad im nisam potreban.
300 hiljada razloga da se ne sikiramo ni za Telalovića ni za Kalesića
"Mnogi su smatrali da se Čelik izlaskom u posljednji rang bosanskohercegovačkog nogometa gasi. Bili su u potpunosti u krivu, a Čelik to dokazuje iz dana u dan"
-
Guest.1945
Isti taj klub mu je otvorio vrata za transfer i reprezentaciju.Pozurio je sa odlaskom.Trebao je ostati još pola sezone kod nas i eventualnog ulaska u PL i da ode dok smo u PL.Ne slažeš se samnom ali se u tom slučaju ne slažeš ni sa upravom.Oni znaju najbolje zasto nisu zadovoljni takvom odlukom igrača ali očigledno nisu.Ja ovde gledam interese kluba.Ako je talenat i ako se pokaže u Sarajevu odigrat će 15 utakmica ko u Čeliku a oni ga neće dati ispod 2M €.Isto tako pored njega koji je bio glavna naša karika ostao si i bez Kalesića najvjerovatnije.Luis Nazario da Lima je napisao/la: ↑08 sij 2026, 23:14Mozda si ti jedini glup ovdje, sta mislis.Guest.1945 je napisao/la: ↑08 sij 2026, 22:43 Je ne znam jeste li vi glupi ili vam noge smrde?Jel vam treba crtati šta je klub kazao u vezi ovog transfera i vi dođete hvala Rikiju,još mu tepa Riki.J.ebo vas on u šupak smrdljivi i 300k gdje ces samo Sijamiju nekog moć dovest i opet molit Fudu da bi imao pojačanja na koje možeš računati za PL.I jeste samo da gledate 1. FL za bolje niste.Klub ti izjavi šta misli o transferu i očito da nisu zadovoljni i kaze hvala Rikiju.A bože sačuvaj, ja ovo u p.ički maternoj nisam vidio.Vi ste zaspali u 2019. godini kad smo PL igrali.Jel se mi moramo mrvicama zadovoljavati?Mi na pragu PL i trebas uzet 300k tariguza.
Cuj mrvice, ne prodajes brazilca iz Flamenga jbt led
Nabroj najvece izlazne transfere iz PL, zrinjskog, borca i ostalih...Mulahusejnovic iz zrinjskog otiso za 250k€, a bio tada najbolji strijelac lige i igrac, a ti bi strucnjak za Rikija (i jeste Riki naše dijete) uzeo mozda 3mil.
Ovaj iz Posusja ode a mi vise za Rikija dobili.
Spusti se na zemlju kralju, ne vidis dalje od nosa, ti si ostao u 2005 godini....cuj mrvice, nevjerovatno.
Mogao nas izlevatit ko budale, ostat sa amaterskim ugovorom i uzet 50.000 na ruke od pitara i da klubu daju isto. A ovako zastitio klub i donio bruku para u najtezem periodu oporavka kluba.
Zenico spusti se na zemlju, veliki smo klub ali sad se tek trebamo vratiti na to, od stare slave se ne živi.
-
Guest.1945
-
Kinder_jaje
Telalovic ce u narednom periodu nastupati za u21 repku