NK Čelik

Na kojim se pozicijama treba Čelik pojačati za proljetni dio sezone u borbi za plasman u PL ?

Anketa je završila: 07 pro 2025, 14:44.

Krilo + napadač + zadnji vezni
22
65%
Napadač + bek + zadnji vezni
1
3%
Golman + napadač + krilo
1
3%
Ofanzivni vezni + krilo + napadač
1
3%
Stoper + zadnji vezni + napadač
0
Nema glasova.
U svakoj liniji po jednog provjerenog igrača
9
26%

Ukupno glasova: 34

Redbull
12. igrač

Re: NK Čelik

Post Postao/la Redbull »

RubikovaKocka je napisao/la: 05 stu 2025, 11:24 Ugovor bez profesionalnog je realno isto bez ugovora. Ja gledam samo sta ce Čelik dobiti i zaraditi na svom igraču, a nebitno mi je gdje ce otići.
I ovaj portal mnogo forsira i pretjeruje u dizanju Telalovića.
Neka rezultati i igra govore o njemu kao i o svakom svakom drugom igraču.
Ima i jedna druga stvar sa Telalovicem, je li klub spreman platiti trening naknadu Fortuni, ako potpise profi ugovor za nas?
limvolikce
12. igrač

Post Postao/la limvolikce »

Redbull je napisao/la: 05 stu 2025, 11:22
sale je napisao/la: 05 stu 2025, 09:54
phillies je napisao/la: 05 stu 2025, 09:14

Pa mora imati ugovor dok igra. Ugovor mu traje do juna 2026, vjerujem kao i vecini igraca.
Mlad potencijal igra u prvom timu seniori, najveća greska bi mu bila odlazak bilo gdje gdje nece biti u prvom timu seniora. Neki dan slušao onog Andy baru bio na nekom podcastu i prica o ovome, za te mlade igrače 16-19god, bolje biti prvotimac u drugoligašu/treceligasu nego grijati klupu u Dinamu/Hajduku.
Ja vjerujem da nije jednostavna situacija ni njemu lupam imas milju u celiku i dobiješ ponudu 5milja od Sarajeva gdje ces realno igrat za juniore.
Gledao sam i ja taj podcast, traje 3 sata :mrgreen:

Sta covjek radi, svaka mu cast i kao sto si napisao, bitno samo da igra. On dovodi igrace u kustosiju, samo da igraju da iskustva skupe, pa onda idu dalje. Sam je rekao, ili jesi ili nisi, nebitno za koji klub igras. Covjek napravi transfer iz kustosije u barselonu jbt. Bas je pricao o nekom talentu sto ima i kojem predvidja veliku karijeru, ali isto kaze da ga doveo u juniore kustosije i rekao mu da nije ni za seniora kustosije iako je vanserijski talenat. Igrac se mora pripremiti za seniora i kad predje u seniore da igra, to ti je primjer Palackica kod nas. Presao u seniore, a nije fizicki sazrio za toga, iako je talenat. Kod Telalovica se vidi da je tu u dalekoj prednosti i bori se sa rutonjama, fizicki je stasao, talenat je tu, jos samo iskustva da skupi, zato je bitno da igra.

Sad se od igraca vec sa 18 godina ocekuje da je prevazisao tu prelaznu fazu iz juniora u seniore, nije to kao prije, pa sa 22 godine kaze mlad talenat :mrgreen:
Nemaju svi iste predispozicije za to. Malo i genetika igra ulogu, ne samo talenat. Znam, sad će te navoditi primjere tipa Yamala, koji je bukvalno kao dječak (po izgledu i sa prutićima od nogu) zaigrao za prvi tim, ali on je vanserijski talenat pa je time tada (u ranoj fazi) nadomjestio svoju lošiju fizičku predispoziciju.
RubikovaKocka

Post Postao/la RubikovaKocka »

Redbull je napisao/la: 05 stu 2025, 11:28
RubikovaKocka je napisao/la: 05 stu 2025, 11:24 Ugovor bez profesionalnog je realno isto bez ugovora. Ja gledam samo sta ce Čelik dobiti i zaraditi na svom igraču, a nebitno mi je gdje ce otići.
I ovaj portal mnogo forsira i pretjeruje u dizanju Telalovića.
Neka rezultati i igra govore o njemu kao i o svakom svakom drugom igraču.
Ima i jedna druga stvar sa Telalovicem, je li klub spreman platiti trening naknadu Fortuni, ako potpise profi ugovor za nas?
Pa ako misle da ode džaba u Sarajevo il Zrinjski neka ne placaju nista, pa neka ovi klubovi zarade na njemu cifru, ha ja :)
Redbull
12. igrač

Post Postao/la Redbull »

Transfer Telalovica iz Čelika - 250.000€ + 20-30% provizije od narednog transfera

Da se lupamo nogom u guzicu, ako ovako prodjemo.
Allgunsblazing

Post Postao/la Allgunsblazing »

Redbull je napisao/la: 05 stu 2025, 11:38 Transfer Telalovica iz Čelika - 250.000€ + 20-30% provizije od narednog transfera

Realno da se lupamo ako u markama dobijemo taj iznos. Koji je zadnji igrac da smo za njeg dobili neke pare? Ako ne racunamo naknade za treniranje.
Avenija
Global moderator

Post Postao/la Avenija »

phillies je napisao/la: 05 stu 2025, 10:36 Evo citam na portalu, ustvar podsjecam se: Gradska Uprava obecala milion, ako Celik bude u borbi za PL. Ministar Musija rekao "do kraja 2026 Čelik ce dobiti 1.4 miliona KM"

Ovo je odlicno, jos kad bi na "kamaru" doslo, ali to nece biti slucaj. Vjerujem da ce (bar kanton) ovaj iznos isparcati, kao sto su isparcali i 700.000 od ove godine na tri puta. Mozda ce sad ovaj iznos podjeliti na sest puta, s tim da sesta rata dodje nekad u decembru.
Ali kao sto neko rece, vidjecemo vec u decembru jer tada je usvajanje budzeta za slijedecu godinu. Doduse Grad je budzet za 2025 usvojio tek u februaru ove godine. Moramo biti optimisti, pogotovo nakon ovih rezultata, iako politicarima generalno ne vjerujem ni kad spavaju.
Pa ne pišem ja džaba već 4 zadnje sedmice mnogi nisu svjesni koliko je bitno završiti kao jesenji prvak iz milijardu razloga a najvise finansijski. Imas startnu poziciju za 3 mjeseca da tražiš šta poželiš. Zato je utakmica u Konjicu nama bitna kao da igramo finale lige prvaka. Igrači moraju poginuti kao sto su sve do sada. I više dati nego do sada da se ne okliznemo na zadnjoj prepreci. Ministar Mušija često pije kafu kod mene u zgradi u Evropi. Čovjek je šaljivdzija, glumac iz pozorišta pa se lako stupa u komunikaciju..kazem ministre idemo li u PL, nema nijedan premijerligaš iz kantona, nema tome 20 dana. Kaze idemo. Reko nista manje sredstava. Kaze me brini ugovor ili zakon ne sjecam se tačno sta rece vazi i iducu godinu tj 2026. Sve najbolje i sretno. Sretno. To je to.

E sad moje mišljenje je da grad mimo reprograma i održavanja terena mora umjesto onih 200 000 KM izdvojiti 500 000 KM. Naravno da bi ja volio i 2 miliona ali gledam realno.

Samo da je pobjediti Konjic, još tu stepenicu preskočiti pa mozes kampanju za sve od obnove članstva do svega graditi na prvom mjestu, tituli jesenjeg prvaka i svim ovim rekordima od posjete, neporaženosti itd itd.

Mnogi kazu za neku utakmicu to je utakmica sezone, mozda Sloboda u Zenici, Travnik, gostovanje Stupčanici. Za mene je ova u Konjicu protiv Igmana iz milion razloga.

Igrači su dali maksimum svoj svih 11 kola + 2 u KUP-u zato vjerujem da će bez kompromisa odigrati 90 minuta i ovu za mene najbitniju utakmicu u Konjicu. Pobjeda osim bodova i prvog mjesta donosi i ogromnu posjetu protiv Goška na rođendan Robijaša u zadnjoj utakmici jedne od najuspješnijih godina..
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Cinvict35

Post Postao/la Cinvict35 »

Redbull je napisao/la: 05 stu 2025, 11:38 Transfer Telalovica iz Čelika - 250.000€ + 20-30% provizije od narednog transfera

Ma nista od toga, neke su pare vec nudzene i odbijene a vise je od toga :mrgreen:.Nije to vise ono nase doba Avdije Ljevakovica Marina i sl sad se za ovakve igrace trebaju uzeti ozbiljniji novci
Truhlo
12. igrač

Post Postao/la Truhlo »

I ja mislim da milion KM iz gradskog budžeta nije realan pored izdvajanja za reprogram i održavanje terena.

Reprogram je 336 000KM, održavanje terena sigurno oko 100 000KM, trebam provjeriti u budžetu.

Mislim da je neka realna cifra od grada ukupno milion KM, tj reprogram + održavanje i nekih 500 do 600k klubu. 600k je sasvim ok i uredno, neka kanton bude 900k, to je 1,5 miliona KM, ostalo klub mora generisati, nema smisla da 75% budžeta kluba čine novci države.
Truhlo
12. igrač

Post Postao/la Truhlo »

Što se tiče Telalovića, upšte ga ne mirišem i simpatišem ni sekunde. Čak šta više ide mi na živce hype oko njega, ne navijam ja za njega da potpiše za real nego za Čelik, samo me klub interesuje, a on je samo jedan od 25 igrača i kraj priče.

To će biti tako sve dok se klub ne zaštiti pro ugovorom, jer ovo nikako nema smisla. Klub ga treba ispoštovati sa nekim korektnim ugovorom npr na 2,5 godine, mora biti ubjedljivo najplaćeniji jer je najveći potencijal i već je standardan.

Ako takvu ponudu npr odbije, neće biti korektan prema klubu ni sekunde. Toliki mu se prostor dao, neka se ugleda na Smajlovića, Međuseljca, ne znam ko je još potpisivao pro glat bez ikakvih natezanja.
Redbull
12. igrač

Post Postao/la Redbull »

Cinvict35 je napisao/la: 05 stu 2025, 13:22

Ma nista od toga, neke su pare vec nudzene i odbijene a vise je od toga :mrgreen:.Nije to vise ono nase doba Avdije Ljevakovica Marina i sl sad se za ovakve igrace trebaju uzeti ozbiljniji novci
Cega bolan, daj Boze i ovo da dobijemo.
Cinvict35

Redbull je napisao/la: 05 stu 2025, 13:37

Vidjeces ;)
Cinvict35

Truhlo je napisao/la: 05 stu 2025, 13:35 Što se tiče Telalovića, upšte ga ne mirišem i simpatišem ni sekunde. Čak šta više ide mi na živce hype oko njega, ne navijam ja za njega da potpiše za real nego za Čelik, samo me klub interesuje, a on je samo jedan od 25 igrača i kraj priče.

To će biti tako sve dok se klub ne zaštiti pro ugovorom, jer ovo nikako nema smisla. Klub ga treba ispoštovati sa nekim korektnim ugovorom npr na 2,5 godine, mora biti ubjedljivo najplaćeniji jer je najveći potencijal i već je standardan.

Ako takvu ponudu npr odbije, neće biti korektan prema klubu ni sekunde. Toliki mu se prostor dao, neka se ugleda na Smajlovića, Međuseljca, ne znam ko je još potpisivao pro glat bez ikakvih natezanja.
Jbt ti kao da si ljubomoran ( a znam da nisi) pa tako pises, pa i ovo je malo sto se hajpa i promovise, pa reklama i ovakve stvari i prodaju igraca i nabijaju cijenu(Nidal Celik) uzese pitqri 5m maraka za njega a nije bolji od Telalovica cak i i ovim godinama.
Kiksao mnogo puta , penali autogolovi al ga ljudi zreklamirase kako valja iode momak za ozbiljne pare
Redbull
12. igrač

Post Postao/la Redbull »

Cinvict35 je napisao/la: 05 stu 2025, 13:40
Redbull je napisao/la: 05 stu 2025, 13:37

Vidjeces ;)
Daj Boze, al tesko. Prvo nek ugovor potpise, pa cemo vidjeti za dalje.
Truhlo
12. igrač

Post Postao/la Truhlo »

Cinvict35 je napisao/la: 05 stu 2025, 13:44
Truhlo je napisao/la: 05 stu 2025, 13:35 Što se tiče Telalovića, upšte ga ne mirišem i simpatišem ni sekunde. Čak šta više ide mi na živce hype oko njega, ne navijam ja za njega da potpiše za real nego za Čelik, samo me klub interesuje, a on je samo jedan od 25 igrača i kraj priče.

Jbt ti kao da si ljubomoran ( a znam da nisi) pa tako pises, pa i ovo je malo sto se hajpa i promovise, pa reklama i ovakve stvari i prodaju igraca i nabijaju cijenu(Nidal Celik) uzese pitqri 5m maraka za njega a nije bolji od Telalovica cak i i ovim godinama.
Kiksao mnogo puta , penali autogolovi al ga ljudi zreklamirase kako valja iode momak za ozbiljne pare
Jest al taj Nidal je imao ugovor na 6 godina sa Sarajevom. Potpiši ugovor pa neka iskače iz paštete ;)

Nisam ljubomoran, želim mu sve najbolje, da zaigra za Real Madrid, al koje govno možeš biti pa uzimati sve zdravo za gotovo. Da ti se šansa u kupu sa 16 godina, sa 17 igraš u prvom timu, najveći klupski projekat ikad poslje rata i nešto zatežeš sa PRO ugovorom.

Kažem klub ga treba maksimalno ispoštovati, neka bude ubjedljivo najplaćeniji sa par hiljada, klauzulom da na ljeto još ta plata u PL ide gore, da bude pravo dobro plaćen.

Al on je čorav ako ne vidi koji mu se put otvorio u matičnom klubu. Ima priliku da uđe u PL već ove sezone, da u PL sa 18 godina ima zagarantovano mjesto u prvih 11, kapitensku traku u PL, nakon jedne sezone u PL da sa 19 godina bira narednu destinaciju, itd. Bio bi win-win i za klub i za njega.

Ne bih ja puno se natezao oko njega, hoćeš, nećeš, klupa i tribine na proljeće i vozdra. Ima i drugih koji su zaslužili Pro ugovor (Hodžić) ili priliku u prvom timu (Babić).
KakhaKaladze

Post Postao/la KakhaKaladze »

Cinvict35 je napisao/la: 05 stu 2025, 13:44

I sta je napravio izreklamiran igrac? Veliko nista.
Svi se pozivate na Andya Barru i njegove izjave.
Samo cu onda parfrazirati jednu, kvalitet ispliva prije ili kasnije. Reklama ce ti dovest skauta da pogleda al ga nece prodat. A ovdje se stvara slika kao da ako dobro ispromovisemo onda ce se dobro i prodat. Apsolutno netacno. Pogledajte odakle vadi Barra igrace pa mi recite ko je reklamiro tog nekog talenta u Senegalu Burkini Faso i pi*di materini pa se prodao. Sto? Jer ima kvalitet.
Marketing kao i u svemu, prodaje samo jednom a sve dalje je do kvaliteta proizvoda. Pretjeranim trpanjem vijesti se polarise javnost bez ikakve potrebe jer ako mi stalno nesto guras pod nos, nece meni bit reakcija wow nego ce bit hajd dobro jarane neka te. Isto je i ovdje. Dobio je izuzetno propagandu koja je zasluzena i stavljen je na pozornicu, sto da budem iskren mislim nijedan igrac Celika nije dobio. Sad treba pustit momka da pokaze svoj talenat a ne da svaki dan mi bode oci. Pokazat ce teren. Ne gledaju ti sto kupuju igrace highlightse nit citaju clanke. Gledaju igru na terenu.
I da budem krajnje otvoren, nakon ove potvrde da je Vitin, puno mi je jasnija ovolika medijska popracenost prije svega preko ovog portala. I to mi se ne svidja. Jer se ocito promovise Vitin igrac a ne igrac kojeg je napravio Celik.
Odgovori