Premijer liga - aktuelno

prisonbreak

Re: Premijer liga - aktuelno

Post Postao/la prisonbreak »

Truhlo je napisao/la: 02 stu 2025, 19:22
prisonbreak je napisao/la: 02 stu 2025, 19:19 Sto ih Velez sjeba haha, ja lude lige, sve vrijeme se zatvorili i samo kontre, ispade Odinaka, mada nije odigrao losu utakmicu.

Gledajuci PL nama treba bas dosta igraca :x
Luda liga skroz, brza ko liga šampiona :mrgreen:

Optimistično treba nam 11 novih i to za prvih 11, a realno mora se dovesti 15 PL igrača da se potučemo za opstanak.
Treba na zimu osigurati vec 3 PL igraca.
Sta uraditi sa Bojanom jer ce imati odlicne rezultate iza sebe a nema licencu. Mada njegova igra bi nama odgovarala u PL.
Rz88

Post Postao/la Rz88 »

prisonbreak je napisao/la: 02 stu 2025, 19:19 Sto ih Velez sjeba haha, ja lude lige, sve vrijeme se zatvorili i samo kontre, ispade Odinaka, mada nije odigrao losu utakmicu.

Optimistično treba nam 11 novih i to za prvih 11, a realno mora se dovesti 15 PL igrača da se potučemo za opstanak.
Ne pratim premijer ligu pa ne mogu procijeniti kakvu ulogu mogu imati igraca tipa Masica, Kalesica i Sere sljedece godine? Svjestan sam da ne mogu startati, ali moze li Masic biti druga opcija u napadu s 10-20 minuta po utakmici? Mogu li i Kalesic, Sero i jos par igraca imati takve uloge, a da ne strepimo do zadnjeg kola za opstanak?
prisonbreak

Rz88 je napisao/la: 02 stu 2025, 19:32

Ne pratim premijer ligu pa ne mogu procijeniti kakvu ulogu mogu imati igraca tipa Masica, Kalesica i Sere sljedece godine? Svjestan sam da ne mogu startati, ali moze li Masic biti druga opcija u napadu s 10-20 minuta po utakmici? Mogu li i Kalesic, Sero i jos par igraca imati takve uloge, a da ne strepimo do zadnjeg kola za opstanak?
Kako god okrenes borba je za opstanak. Moras imati srece sa sklapanjem ekipe da se ne boris za opstanak. Moje misljenje.

Pokusati na zimu zaganjati Radovca, odlican igrac za PL.
Truhlo
12. igrač

Post Postao/la Truhlo »

prisonbreak je napisao/la: 02 stu 2025, 19:30

Treba na zimu osigurati vec 3 PL igraca.
Sta uraditi sa Bojanom jer ce imati odlicne rezultate iza sebe a nema licencu. Mada njegova igra bi nama odgovarala u PL.
Već sam sa @eugen pisao na tu temu, boris pavić, bojan i emir za još jaču odbranu i zenički atletiko madrid :mrgreen: Mislim da bi to bila dobitna kombinacija, jer i boris gaji isti stil, čvrsto u odbrani a gore ako se šta otvori.

Slažem se za zimu, 3, 4 PL igrača zaganjati, Radovac, bilo ko da je otpisan iz PL klubova. Ima ih par bez kluba, itd.

@rz88 naši najbolji igrači sad npr Mašić, Kalesić, Šero stroga klupa u PL, a ovi ostali malo slabiji, ne bi im ni ugovore produžio jer stvarno je brutalna liga.

Plus što @prison kaže nije problem dovest 15 igrača, al valja ubost da to liči na našto i ima stvarno kvaliteta. 30+ igrače totalno izbjegavati.
Truhlo
12. igrač

Post Postao/la Truhlo »

Kakva je liga, da ti dočaram npr Ristovski koji je došao iz Dinama u Sarajevo izgleda kao pionir u ligi, levate ga napadači svake ekipe ko malo dijete, pa sad skontaj :mrgreen:
PatrickBateman

Post Postao/la PatrickBateman »

On je svakako bio u velikom padu forme, zato ga se Dinamo i odrekao. Doso u FKS jer zna da debila Mirvica moze oderat za pare
Srce, čast i ponos!
Truhlo
12. igrač

Post Postao/la Truhlo »

Po mom skromnom mišljenju, klupa u PL mogu biti Sivac, Hodžić, Mašetić, Smajlović, Kalesić, Telalović, Šero, Mašić. To je tih 8 igrača za zadržati i realno 15 komada dovesti za roster od 23 igrača.

Telalović ustvari starter zbog U21.

Popović, Horić, oba golmana, Delić, Jamaković, Vardo, Međuseljac, Durmiš, itd ni klupa ne mogu biti.
prisonbreak

Truhlo je napisao/la: 02 stu 2025, 19:57 Po mom skromnom mišljenju, klupa u PL mogu biti Sivac, Hodžić, Mašetić, Smajlović, Kalesić, Telalović, Šero, Mašić. To je tih 8 igrača za zadržati i realno 15 komada dovesti za roster od 23 igrača.

Popović, Horić, oba golmana, Delić, Jamaković, Vardo, Međuseljac, Durmiš, itd ni klupa ne mogu biti.
Misljenja sam da Horic jos moze, al eto vidjet cemo. Biti ce tu sigurno. Al to je to sto si nabrojao. Smajlovic je upitan i za klupu.

Da li ima neki golman na zimu da bi se mogao dovesti?
Radovac bi meni bio prioritet.
Redbull
12. igrač

Post Postao/la Redbull »

Zamisli tandema Pavic, Regoje, Jusic 😍
Truhlo
12. igrač

Post Postao/la Truhlo »

prisonbreak je napisao/la: 02 stu 2025, 20:04
Truhlo je napisao/la: 02 stu 2025, 19:57 Po mom skromnom mišljenju, klupa u PL mogu biti Sivac, Hodžić, Mašetić, Smajlović, Kalesić, Telalović, Šero, Mašić. To je tih 8 igrača za zadržati i realno 15 komada dovesti za roster od 23 igrača.

Misljenja sam da Horic jos moze, al eto vidjet cemo. Biti ce tu sigurno. Al to je to sto si nabrojao. Smajlovic je upitan i za klupu.

Da li ima neki golman na zimu da bi se mogao dovesti?
Radovac bi meni bio prioritet.
Ne može brate Hora, 36 godina, fino nas uvede ove sezone i lagano iz kopački u odjelo sportskog direktora :srce:

Ima Ćeman slobodan :grljenje:

Edit: Neka Smajlovića, on je U21 i naredne sezone, a moraš u zapisniku 4 U21 imati. Hodžić, Smajlović, Telalović, valjalo bi na zimu zaganjati još jednog ko je U21 i naredne sezone, a da može biti klupa/rotacija u PL. U21 kad riješiš, onda je lako rutonje ganjati :mrgreen:
Zadnja izmjena: Truhlo, dana/u 02 stu 2025, 20:11, ukupno mijenjano 1 put.
Redbull
12. igrač

Post Postao/la Redbull »

Samo da uspijemo solidan budjet obezbjediti, valjda grad uleti sa milion. Na zimu 3-4 stranca premijerligaske kvalitete, koji su macak u vreci. Nadat se da ce bljesnuti i tako jeftino dobiti dobrog igraca.
prisonbreak

Redbull je napisao/la: 02 stu 2025, 20:10 Samo da uspijemo solidan budjet obezbjediti, valjda grad uleti sa milion. Na zimu 3-4 stranca premijerligaske kvalitete, koji su macak u vreci. Nadat se da ce bljesnuti i tako jeftino dobiti dobrog igraca.
Valjda se uspije sve rijesiti oko registracije stranih igraca do zime.

Zelje na zimu :D

Ceman
Radovac
Hegic
Sadik
Rz88

Post Postao/la Rz88 »

Dodao bih i Durmu na popis. Je li realno da dovodimo 2 golmana na ljeto koja su bolja od trenutnih? Misljenja sam da Durmo moze biti rezerva u premijer ligi, ali nista vise od toga. Valjda nam se nece u prvoj sezoni povrijediti novi golman pa da se oslonjamo samo na Durmu. Pored Cemana, pratio bih i Bogdanovica, standardan je u Aziji, navijaci Veleza samo rijeci hvale imaju i sigurno je idalje kvalitet premijer lige.
prisonbreak

Sloga opasno muci Borac, al imena kod Sloge mnogo govore o jacini PL. Predragovic, Jovic, Mekic, Tatar, Kunic, Eric plus par igraca im ne igra ovu utakmicu.
Truhlo
12. igrač

Post Postao/la Truhlo »

Rz88 je napisao/la: 02 stu 2025, 20:33

Dodao bih i Durmu na popis. Je li realno da dovodimo 2 golmana na ljeto koja su bolja od trenutnih? Misljenja sam da Durmo moze biti rezerva u premijer ligi, ali nista vise od toga. Valjda nam se nece u prvoj sezoni povrijediti novi golman pa da se oslonjamo samo na Durmu. Pored Cemana, pratio bih i Bogdanovica, standardan je u Aziji, navijaci Veleza samo rijeci hvale imaju i sigurno je idalje kvalitet premijer lige.
Ruku na srce, Durmo prvo nema visine, katastrofa u izlascima, očajna igra nogom i ispucavanja. Ima reflekse ko niko, al to nije dovoljno za PL.

Recimo pogledaj Radnik BN, Dubljanić i Trako sjedi na klupi. Evo Sloga Erić a Pavlović rezerva. Sve ekipe imaju po dva ozbiljna golmana.

Dovedi sad na zimu Ćemana koji je slobodan i onda na ljeto još jednog i to je to. Bolje je da treći golman bude iz juniora U21 jer ti treba i u PL U21 igrača nego Durmo koji ti ništa ne donosi.
Odgovori