KUP: Čelik - Posušje

Iz kola u kolo WWIN Prve lige Federacije BIH

Koga priželjkujete u 1/16 finala?

Anketa je završila: 07 lis 2025, 13:08.

FK BORAC Banja Luka
0
Nema glasova.
HŠK Zrinjski Mostar
0
Nema glasova.
FK Željezničar Sarajevo
8
47%
FK Sarajevo
1
6%
FK Velež Mostar
2
12%
NK Široki Brijeg
1
6%
FK Radnik Bijeljina / FK Sloga Doboj
0
Nema glasova.
HŠK Posušje / FK Rudar Prijedor
3
18%
Klub iz prve lige FBiH ili RS
0
Nema glasova.
Niželigaša u gostima
2
12%

Ukupno glasova: 17

Zenicanin988

Re: KUP: Čelik - Posušje

Post Postao/la Zenicanin988 »

Mi itekako mozemo dobit Posusje. Kakvo crno Posusje, nasi momci samo ako budi na nivou kako znaju bit, ide 2:0 abd
Čelik Zenica, bosanski gigant!!!

Sanjam sretno Bilinooo!!!
RubikovaKocka

Post Postao/la RubikovaKocka »

Moze itekako. Posusje sigurno nece imati toliki imperativ prolaska u kupu, bore se za opstanak u ligi, samim tim ce sigurno izmiksati i sastav.
Redbull
12. igrač

Post Postao/la Redbull »

Lagano, najjaci tim izvesti i zavrsiti to. Vjerujem da cemo zube pokazati. Nemoj samo da mi neko pise umor ili nesto slicno, 4 mjeseca ce biti slobodni,. Koliko nam liga kratko traje, mogu i azijske kvalifikacije za svjetsko prvenstvo odigrati.
Truhlo
12. igrač

Post Postao/la Truhlo »

Ćulov, Sivac, Horić, Mašetić, Smajlović, Hodžić, Kalesić, Delić, Šero, Popović, Mašić.

U drugom obavezno izvaditi Sivca, sačuvati ga za Hadžiće, jedini ja mislim koji je sve minute ove jeseni odigrao. Može Hodžić na beka, a Vardi nekih pola sata na zadnjem veznom nakon povrede. Isto ne žuriti sa Telalovićem, sačuvati ga za Hadžiće, i njemu dati nekih 20ak minuta umjesto Delića/Kalesića.
Avenija
Global moderator

Post Postao/la Avenija »

Vraćaju se odmorni Horić i Telalović mozda uz Kalesica i Mašića najbitnija 4 igrača u timu.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Rz88

Post Postao/la Rz88 »

Posusje najslabija premijerligaska. Ako zanemare kup mislim da bi se mogao ponoviti Gosk iz 2022. godine. Novi trener im danas debituje. Dali su samo 4 gola u 11 utakmica sto ih cini najgorim napadom lige.
Zanimljivost oko Posusja jeste da su ljetos pronasli igraca u treceligasu Grudama. Doveli su 20 godina starog stopera Mikulica koji je dobio kapitensku traku. Momak nije igrao omladinsku premijer ligu i prva dva ranga BH fudbala do augusta ove godine. Trenutno je u21 reprezentativac, kapiten Posusja i potencijalno pojacanje Vojvodine na zimu. Odlican posao.
Izadjemo li u najjacem sastavu pred 3000-4000 navijaca, mislim da smo veliki favoriti, pogotovo bude li Posusje odmaralo neke igrace.
Brotherze
12. igrač

Post Postao/la Brotherze »

2 penala danas za Posusje, dobro je ovo, da se prikljuce borbi za opstanak, tako ce vjerojatno batalit kup pa eto nama prilike.
I narednu igraju kuci i moraju ici na pobjedu, nek posalju rezerve u Zenicu da se ne umara prva ekipa hehe.
Eugen

Post Postao/la Eugen »

Malo smk nerealni i letimo u oblake. Posusje jest mozda zadnje na tabeli, ali ko je gledao protiv Zelje i danas ova utakmica potvrda da se dizu. Mi moramo sacuvati ekipu za Radnik Kup jeste bitan radi tog hajpa i da se nastavi ova prica, ali prioritet i fokus je prvenstvo ne smijemo sas ova zadnja 3 kola sve uprskati
Truhlo
12. igrač

Post Postao/la Truhlo »

Eugen je napisao/la: 26 lis 2025, 16:43 Malo smk nerealni i letimo u oblake. Posusje jest mozda zadnje na tabeli, ali ko je gledao protiv Zelje i danas ova utakmica potvrda da se dizu. Mi moramo sacuvati ekipu za Radnik Kup jeste bitan radi tog hajpa i da se nastavi ova prica, ali prioritet i fokus je prvenstvo ne smijemo sas ova zadnja 3 kola sve uprskati
Ma ne gleda raja PL, pa se pišu nerealne prognoze. Dosta ljudi nema pojma koliko je recimo Rudar Prijedor dobar, kako atraktivno igraju.

Posušje ništa lošije od ostatka klubova iz donjeg dijela PL, evo 4 komada složiše, drago mi je, biće bolja tekma u kupu onda.
phillies
12. igrač

Post Postao/la phillies »

Truhlo je napisao/la: 26 lis 2025, 16:57
Eugen je napisao/la: 26 lis 2025, 16:43 Malo smk nerealni i letimo u oblake. Posusje jest mozda zadnje na tabeli, ali ko je gledao protiv Zelje i danas ova utakmica potvrda da se dizu. Mi moramo sacuvati ekipu za Radnik Kup jeste bitan radi tog hajpa i da se nastavi ova prica, ali prioritet i fokus je prvenstvo ne smijemo sas ova zadnja 3 kola sve uprskati
Ma ne gleda raja PL, pa se pišu nerealne prognoze. Dosta ljudi nema pojma koliko je recimo Rudar Prijedor dobar, kako atraktivno igraju.

Posušje ništa lošije od ostatka klubova iz donjeg dijela PL, evo 4 komada složiše, drago mi je, biće bolja tekma u kupu onda.
Da, i onda ce ispasti Čelikovi igraci imvalidi, ne mogu se sastati s loptom itd...nasa publika obicno nema mjere ni pozitivne ni negativne.
Samo Čelik zenički !!!

"...Čelik alea, samo tebe volimo, gdje god ti da igraš, svuda pratimo te mi, volimo te, mi smo tvoji vjerni Robovi, Čelik alea..."
Brotherze
12. igrač

Ono ako dodju sa mijesanim sastavom a mi sa prvom ekipom imamo sanse, mene je samo strah da ne dodju pojedinci ocekujuci opet nesto kao protiv Tuzle pa se razocaraju i krenu srat i psovat kao i obicno.
Oni ipak imaju vise nego duplo skuplju ekipu tako da ne mozemo najavljivati neki siguran prolaz kako vidim mnogi vec rade ovdje.

Treba se cuvati i za Radnik, penale u njihovu korist sviraju svaku tekmu vec nekoliko kola, nekad i po 2 a svakako ce oni zapeti da na prekinu ovaj niz.
Zenicanin988

Post Postao/la Zenicanin988 »

Nisu nerealna ocekivanja da prođemo Posusje, imamo itekako sanse. Kazem opet, ako nasi budu "na nivou". Ja sam onda imao dobar osjecaj za Sarajevo u kupu, cisto jer su nasi dobro igrali a Duvnak dobro vodio. I sad je isti slucaj, dobro igramo, dišemo ko jedan. Pa ona asistencija Masića se ne moze platiti, momak koji izgara za golom, svoj gol dade Marinu. Ja se iskreno nadam prolazu a i ako ne bude, nema veze. Uvijek je u kupu bilo nizeligasa koji doguraju daleko
Čelik Zenica, bosanski gigant!!!

Sanjam sretno Bilinooo!!!
RealMadrid

Post Postao/la RealMadrid »

Glavni sudija: Džemidžić Ernis (Goražde)
1. asistent: Čaušević Moamer (Sarajevo)
2. asistent: Ćehaja Mirza (Goražde)
Četvrti sudija: Efendić Amin (Sarajevo)
Delegat: Tolić Ivan (Odžak)
Posmatrač suđenja: Vukasović Radoslav (Trebinje)
Redbull
12. igrač

Post Postao/la Redbull »

Izgleda ovi nisu dosli samo da "odigraju" utakmicu, kao sto mnogi misle. Dosli su se nadigravati i neka su.
Brotherze
12. igrač

Redbull je napisao/la: 28 lis 2025, 11:34 Izgleda ovi nisu dosli samo da "odigraju" utakmicu, kao sto mnogi misle. Dosli su se nadigravati i neka su.
Gledam ove ostale premijerligase, npr Velezu ne znam dal je ijedan prvotimac igrao, nece valjda ovi krenuti sutra protiv nas sa prvom ekipom. Steta sto mi Veleza ne dobismo, atraktivniji protivnik a danas jedva Majevicu prodjose evo.
A i Radnik je vidim odmarao Sadikovica i jos neke igrace danas.
Najgore ako mi zaigramo u najjacem sastavu, na kraju izgubimo a jos ne daj Boze bude kakva povreda ili karton pa izgubimo igrace za subotu.
Hajde nadati se najboljem a treneri nek odluce kako misle da je najbolje
Zaključano