NK Čelik

Na kojim se pozicijama treba Čelik pojačati za proljetni dio sezone u borbi za plasman u PL ?

Anketa traje do: 07 pro 2025, 14:44.

Krilo + napadač + zadnji vezni
22
65%
Napadač + bek + zadnji vezni
1
3%
Golman + napadač + krilo
1
3%
Ofanzivni vezni + krilo + napadač
1
3%
Stoper + zadnji vezni + napadač
0
Nema glasova.
U svakoj liniji po jednog provjerenog igrača
9
26%

Ukupno glasova: 34

schalke 04

Re: NK Čelik

Post Postao/la schalke 04 »

Samo jedan ispravan ubac imao Sivac. Kad je Šero glavom prebacio gol.

Inače, prvo nismo bili toliko loši, nešto se i igralo. I ne kako mnogi potenciraju do izlaska Telalovića, da smo pravili dobre šsnse. Najbolje prilike smo imali po njegovom izlasku. Jamaković je stvarno neshvatljivo promašio, iako je bio potpuno neometan. A čitam od nekog ovdje, kako je Šero bio u "mrtvom uglu". Čovjek predriblao dva igrača, oslobodio se skroz i onda pucao pravo u golmana. Da je pucao u suprotni ugao, nema golmana koji bi to odbranio. Inače, moram reći, da dok je igrao Telalović, dotle smo imali "konce u svojim rukama". Sa njegovim izlaskom, smo izgubili kontrolu, jer se Marin nije snalazio uopće. A drugo poluvrijeme, kao da nismo ni igrali. Ništa nismo napravili...
Cinvict35

Post Postao/la Cinvict35 »

Oba gore komwntara iznad bas lijepo napisana bas onako kako i jest svaka cast.Ja cu samo dodat da imamo problem sa izgradnjo napada i kuci na strani jer nam Hora 90% gradi napad( izbijq loptu prema naprijed) vecinom na desno(momak gore objasnio) sto znaci da nam je boljka i najslabija karika zadnji vezni i lijevo krilo
Rz88

Post Postao/la Rz88 »

Ekipa je u 9 utakmica dala 12 golova sto je premalo. Godinu dana prije dali smo isto 12, a prije 2 godine 13, ali sada su nam ambicije i kvaliteti veci. Nas napadac visok 189cm u 53 utakmice za klub nije dao gol glavom. Ako se netko sjeca neka napise kada je zabio. S druge strane, Sero je od 4 gola, 3 je zabio glavom nakon ubacaja Popovica. Opsada gola centarsutevima nam je katastrofalna. Mi vec 5 godina igramo preko desne strane, nema veze tko istrci na teren. Lijeva strana je zapostavljena. Masic se voli izvlaciti, ne jer mora, nego jer je takav tip igraca. Igra glavom mu nije najbolja, ali zato ima najbolji centarsut u citavom timu. Sivi mora popraviti centarsut. Statisticki, najopasniji su centarustevi upuceni na razdaljini 15 do 25 metara udaljenosti od gola. Centarsut iz kornera je spasavanje mrtve lopte. Mi na domacim utakmicama ne napunimo sesnaesterac, a imamo Seru koji zna dati gol glavom bolje nego Masic, 192 visokog Rikija, 190 Kalesica, Alija koji je znao pogoditi glavom i 185+ Jamakovica. Nije sve ni u broju igraca. Moraju asistenti znati gdje je koji igrac. Moraju igraci unutra odvlaciti defanzivce i praviti prostor za suigrace da ostanu sami. Ako Marin, Jamak ili Durmis cesto ulaze u sredinu, prati ih cuvar sto ostavlja vise prostora i vremena Nedimu.
Sljedecu utakmicu dolazi nam jedna od najgorih ekipa. Nema Hore pa ce stopere vjerovatno igrati Hodzic i Masetic sto ostavlja mogucnost veznog reda Riki, Kalesic i Delic. Nisu nikada igrali zajedno, pretpostavljam jer bi odbrana i zacetci napada ispastali, ali evo im prilike jer protiv Tuzle moraju i mogu dominirati.
Jos jedan segment koji moramo popraviti jesu korneri. Pa ono u Tesnju je bila katastrofa. Dugo nisam vidio gore kornere. Mi nismo peterac nijednom pogodili. Imamo pola ekipe 188+ i moramo to koristiti. Moramo vise uvjezbati 10 sablona za sezonu i vrtiti ih.
Avenija
Global moderator

Post Postao/la Avenija »

Sve super, himna odlicna ali epic momenat 10:24 kada Durmo brani penal, kakvo ludilo :pray: , ne mogu bi zamisliti šta bi još bilo da smo dali gol na ovoj strani u drugom poluvremenu.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Juzni Front 1988

Post Postao/la Juzni Front 1988 »

Sta je sa Rikijem?? Kakva povreda je u pitanju?
Malac igra samo tako, vec je neizostavan clan prvih 11
moSa likCe
Zamorano
12. igrač

Post Postao/la Zamorano »

Najopasniji centar sut iz kornera ili sa strane je izmedju peterca da golman ne istrci i bijele tacke odnosno jedanaesterca da nije daleko od gola. Nasi igraci nabacuju parabole na drugu stativu ili preko to jest samo je nabiju.
Ili nabaci centarsut na 16 metara na glavu,pa ko ce glavom dat gol sa 16 metara. Igraci kad se otkrivaju treba da bjeze i od protivnickih igraca i od svojih igraca. To nasi igraci sigurno ne znaju jer bjezeci da se otkriju od protivnika imas situacija more da su po cetvorica nasih pokraj aut linije sto je katastrofa. Osnovna pravila igre se ne znaju.Da se vise dodaju,preciznije centriraju,da trce za to treba snage da se ima,na zalost ni jedan tim u FL nema realno snage za 40 minuta a kamo li za svih 90!
Redbull
12. igrač

Post Postao/la Redbull »

Joj sto volim kako smo se izdefinisali svi, od ekonoma, skauta, analiticara, sekretara, trenera, vremenskog prognozera...

Neka pozitivna strana od igranja jos u kantonu. Nekako smo klub vise pratili na svim poljima i gledali svi kako jos bolje unaprijediti.

Malo nekog ovako prebaci, ali generalni svi pametno pisu i komentari na mjestu.
AeroMs33

Post Postao/la AeroMs33 »

Ma mi naprjed ni ne igramo . Ruku na srce da Masica nije bilo sad bi bili sredina tabele. Totalno rastimani u ofanzivi smo bili protiv Tesnja. Ja uvjek kazem fali kvaliteta ali isto tako treba i trener da malo u ofanzivnom djelu ima koncepciju neku,nesto probava . Ja cijelo vrijeme sam svjestan da nemozes ocwkivati od Jakupovica/peti deseti gol u kljucnim trenutcima jer jednostavno covjek nema tu statistiku. Dace ga nekad u 16 tom kolu a lik ofanziva. I tako sa vecinom ofanzivaca. Nista prazna tabla,asistencije,golovi nula. Kontam ja treba para za igraca ali daj nesto smislite ,upratite,skautirajte,napravite u omladinskim pogonima nemam pojma sta samo dovedite neke igrace ili trenera ili pomocnika trenera koji moze nadograditi taj segment igre
Cinvict35

Post Postao/la Cinvict35 »

Rz88 je napisao/la: 20 lis 2025, 20:53 Ekipa je u 9 utakmica dala 12 golova sto je premalo. Godinu dana prije dali smo isto 12, a prije 2 godine 13, ali sada su nam ambicije i kvaliteti veci. Nas napadac visok 189cm u 53 utakmice za klub nije dao gol glavom. Ako se netko sjeca neka napise kada je zabio. S druge strane, Sero je od 4 gola, 3 je zabio glavom nakon ubacaja Popovica. Opsada gola centarsutevima nam je katastrofalna. Mi vec 5 godina igramo preko desne strane, nema veze tko istrci na teren. Lijeva strana je zapostavljena. Masic se voli izvlaciti, ne jer mora, nego jer je takav tip igraca. Igra glavom mu nije najbolja, ali zato ima najbolji centarsut u citavom timu. Sivi mora popraviti centarsut. Statisticki, najopasniji su centarustevi upuceni na razdaljini 15 do 25 metara udaljenosti od gola. Centarsut iz kornera je spasavanje mrtve lopte. Mi na domacim utakmicama ne napunimo sesnaesterac, a imamo Seru koji zna dati gol glavom bolje nego Masic, 192 visokog Rikija, 190 Kalesica, Alija koji je znao pogoditi glavom i 185+ Jamakovica. Nije sve ni u broju igraca. Moraju asistenti znati gdje je koji igrac. Moraju igraci unutra odvlaciti defanzivce i praviti prostor za suigrace da ostanu sami. Ako Marin, Jamak ili Durmis cesto ulaze u sredinu, prati ih cuvar sto ostavlja vise prostora i vremena Nedimu.
Sljedecu utakmicu dolazi nam jedna od najgorih ekipa. Nema Hore pa ce stopere vjerovatno igrati Hodzic i Masetic sto ostavlja mogucnost veznog reda Riki, Kalesic i Delic. Nisu nikada igrali zajedno, pretpostavljam jer bi odbrana i zacetci napada ispastali, ali evo im prilike jer protiv Tuzle moraju i mogu dominirati.
Jos jedan segment koji moramo popraviti jesu korneri. Pa ono u Tesnju je bila katastrofa. Dugo nisam vidio gore kornere. Mi nismo peterac nijednom pogodili. Imamo pola ekipe 188+ i moramo to koristiti. Moramo vise uvjezbati 10 sablona za sezonu i vrtiti ih.
I ovo odlicno analizirano, pisao sam to najmanje 5 ili 6 puta halooo nasa 2 krilna napadaca dali 1 POGODAK ljudi 1 pogodak 9 kola, znam da igramo malo vise defanzivno ali braco malo i za amatersku ekipu a kamoli za ekipu koja cilja sami vrh.
Mora se to popravit pa mi smo i dobri na tabeli kako smo neucinkoviti obavezmo iskesat kes za lijevo krilo i zadnjeg veznog pa cak i napadaca.Jos da dodam za nas je naucna fanastika napravit trokut odigrat dupli pas Tosk nas ubio duplim pasom i prespora smo ekipa,mnogo sporih igraca pa mozda zato slabo to koristimo.Nije sve crno ja sam prezadovoljan rezultatima normalno ali et ima dosta losi stvari koje svi manje vise vidimo
phillies
12. igrač

Post Postao/la phillies »

Kad se bude imalo para za kvalitetnije igrace, bice i golova glavom a al Japaur, bice i centarsuteva u trepavicu goletera, kao i golcina sa 20+ metara :D

Ljudi uzivajte u igri i na nivo na kojem smo trenutno, ako uzmete u obzir sta ste prosle sezone-dvije gledali na Bilinom a o gostovanjima necu ni da pricam. Naravno ima jos uvijek mjesta za napredak i treba ici naprijed, ali ne mozete uvijek nezadovoljni biti i traziti ko je najslabiji bio na terenu.

:D Kad bi Celik postavio istu anketu postavio pitanje Ko je bio najslabiji igrac u ovom kolu? mislim da bi bilo duplo vise glasaca, nego na ovoj za najboljeg igraca :D Eto takvi smo mi. Al neka kritika, ona moze samo tjerati naprijed :D :D

PS. Ja tek sad skontah, jos 4 kola i gotova polusezona....Ja stete :D :D
Samo Čelik zenički !!!

"...Čelik alea, samo tebe volimo, gdje god ti da igraš, svuda pratimo te mi, volimo te, mi smo tvoji vjerni Robovi, Čelik alea..."
PatrickBateman

Post Postao/la PatrickBateman »

Ljudi ocito zaboravljaju kakav smo mi antifudbal igrali zadnje dvije godine upravo u ovo doba.

Ovo sto sad gledamo je druga dimenzija u odnosu na zadnje dvije godine, apsolvirali najteza gostovanja bez poraza, a i kad smo losi opet budemo dovoljno dobri da izvucemo pozitivan rezultat.
Srce, čast i ponos!
Truhlo
12. igrač

Post Postao/la Truhlo »

Redbull je napisao/la: 20 lis 2025, 21:49 Joj sto volim kako smo se izdefinisali svi, od ekonoma, skauta, analiticara, sekretara, trenera, vremenskog prognozera...

Neka pozitivna strana od igranja jos u kantonu. Nekako smo klub vise pratili na svim poljima i gledali svi kako jos bolje unaprijediti.

Malo nekog ovako prebaci, ali generalni svi pametno pisu i komentari na mjestu.
Joj dobrih postova, šta je ovo :pray:
PonosniSmogovci

Post Postao/la PonosniSmogovci »

Hodžić naš najzahvalniji igrač koji pretrči sigurno 10+ km po utakmici i odradi defanzivno strašan posao. Znamo svi da nije neki tehničar ali mladi igrač koji napreduje konstantno. Sivac već u alarmantno lošoj formi. Zadovoljava on nešto minimalno ali nema više onih svojih prodora, centaršutevi katastrofa.

Primjetno je da se igra defanzivnije na gostovanjima ali ligu ne osvaja onaj koji lijepo igra nego onaj ko osvaja bodove, a mi ih osvajamo i držimo kontinuitet. Sigurno da tu ima dosta prostora za napredak ali dovoljno je samo uporediti igru prošle godine i sad.

Mislim da smo s 10 bodova u narednih 5 kola prvaci. Pokušat se ciljano pojačati na polusezoni pa šta Bog da.
Truhlo
12. igrač

Post Postao/la Truhlo »

Avenija je napisao/la: 20 lis 2025, 21:04

Sve super, himna odlicna ali epic momenat 10:24 kada Durmo brani penal, kakvo ludilo :pray: , ne mogu bi zamisliti šta bi još bilo da smo dali gol na ovoj strani u drugom poluvremenu.
Ova generacija convicta ima bubanj, mrtvog konja bi naložio da skače kad složi ritam :pray: :pray:

Sad malo rutonje da kosti odmore uz košpe na zapadu protiv Tuzle, pa ćemo opet po delirijum u Hadžiće :srce:
Luis Nazario da Lima

Post Postao/la Luis Nazario da Lima »

Koja kolicina destruktivnih komentara, ne negativnih, nego destruktivnih.
Apsolutno svi daju svoj max u klubu, od navijaca trenera, igraca....svi.
Ajmo im dati vjetar u leđa 300%, izgurati ovo do kraja i uci u PL, da li svaki igrac moze bolje, naravno da moze ali da li govoriti da su neznalice i slicno, to je neljudski...zamisli radis negdje i nas 10 dodje i govori ti kakav si debil, bas bi bio motivisan za rad.
Dajte podrsku ljudi, Regoje je top sa Jusicem, svaki igrac daje max, igraci nam ljube grb svaku tekmu, igraci objavljuju postove o Celiku i Robovima, pa sta vise hocemo u pm.
Podrska ljudi, podrskaaaa 🖤❤️
Odgovori