NK Čelik

phillies

Re: NK Čelik

Post Postao/la phillies »

Pa dobro, malo je klubova koji su u stanju i na zamjeni imati isto tako kvalitetnog igraca, i placati ga da sjedi za "ne daj Boze". Povrede niko ne moze predvidjeti, mogu se jedino sto bolje fizicki spremiti i da budu u formi. Ono na cemu mogu raditi je kartoni, kojih je proslih sezona bilo i previse. Vjerujem da su 80% zutih kartona dobili na carke, odugovlacenje, bespotrebno hvatanje igraca rukama itd...Valjda ce se sada malo obratiti paznja na to, da ne strahujemo hoce li neki igrac svaku 4 utakmicu pauzirati zbog tri zuta kartona ili da nam pred neke vazne tekme sedam prvotimaca ima po dva zuta kartona.
Trenutno sa ovim sastavom na klupi imas dvojicu dojucerasnjih prvotimaca (Masetic i Medjuseljac), imas Jamakovica koji je bio prvotimac u bivsem klubu + Burekovica. Ne znam za vas, ali ja sam trenutnim sastavom zadovoljan, kad i nikog vise ne bi doveli :srednjak:
Samo Čelik zenički !!!

"...Čelik alea, samo tebe volimo, gdje god ti da igraš, svuda pratimo te mi, volimo te, mi smo tvoji vjerni Robovi, Čelik alea..."
Truhlo

Post Postao/la Truhlo »

phillies je napisao/la: 25 srp 2025, 10:25 Pa dobro, malo je klubova koji su u stanju i na zamjeni imati isto tako kvalitetnog igraca, i placati ga da sjedi za "ne daj Boze". Povrede niko ne moze predvidjeti, mogu se jedino sto bolje fizicki spremiti i da budu u formi. Ono na cemu mogu raditi je kartoni, kojih je proslih sezona bilo i previse. Vjerujem da su 80% zutih kartona dobili na carke, odugovlacenje, bespotrebno hvatanje igraca rukama itd...Valjda ce se sada malo obratiti paznja na to, da ne strahujemo hoce li neki igrac svaku 4 utakmicu pauzirati zbog tri zuta kartona ili da nam pred neke vazne tekme sedam prvotimaca ima po dva zuta kartona.
Trenutno sa ovim sastavom na klupi imas dvojicu dojucerasnjih prvotimaca (Masetic i Medjuseljac), imas Jamakovica koji je bio prvotimac u bivsem klubu + Burekovica. Ne znam za vas, ali ja sam trenutnim sastavom zadovoljan, kad i nikog vise ne bi doveli :srednjak:
Mora još vezni rutonja i golman bilo kakav. Samo da Sadiković šarne :srce:
Redbull

Post Postao/la Redbull »

Truhlo je napisao/la: 25 srp 2025, 10:24
Redbull je napisao/la: 25 srp 2025, 10:11 Mislite da Heco moze zamijeniti Sivca na desnoj strani? Tu nam Jusic fali itekako.
Dobar Heco bio protiv Mladost DK, planiram sutra skautirat protiv Rudara :mrgreen: Da vidimo može li Telalović meda protiv zeničkog McGregora i Kobilice :lol:

Sivac je za klasu bolji od Jusića, godila mu je godina rotacije u PL, vidi se da je napredovao, bolje tajmira odlaske u napad, bolje kretanje ima.

@redbull imamo Spahića u špicu, zenički icardi.
Joj Kobilica, u prvoj sezoni izvozao nas na kamberovicu mislim prijateljska utakmica da je bila.

Ja govorim da u slucaju kartona i povreda, juniori ne mogu iznijeti. Ne kazem da nisu dobri, ali znamo svi da igraju toplo/hladno. Ok, tu smo, gdje smo, nema veze, ali jos 3 igraca moraju biti.

Ti si oci ovog foruma, ocekujemo izvjestaj :mrgreen:
phillies

Post Postao/la phillies »

Truhlo skautira, Eugen aminuje i salje prema Upravi :D :D :D
Samo Čelik zenički !!!

"...Čelik alea, samo tebe volimo, gdje god ti da igraš, svuda pratimo te mi, volimo te, mi smo tvoji vjerni Robovi, Čelik alea..."
Truhlo

Post Postao/la Truhlo »

Redbull je napisao/la: 25 srp 2025, 10:36
Truhlo je napisao/la: 25 srp 2025, 10:24
Redbull je napisao/la: 25 srp 2025, 10:11 Mislite da Heco moze zamijeniti Sivca na desnoj strani? Tu nam Jusic fali itekako.
Dobar Heco bio protiv Mladost DK, planiram sutra skautirat protiv Rudara :mrgreen: Da vidimo može li Telalović meda protiv zeničkog McGregora i Kobilice :lol:

Sivac je za klasu bolji od Jusića, godila mu je godina rotacije u PL, vidi se da je napredovao, bolje tajmira odlaske u napad, bolje kretanje ima.

@redbull imamo Spahića u špicu, zenički icardi.
Joj Kobilica, u prvoj sezoni izvozao nas na kamberovicu mislim prijateljska utakmica da je bila.

Ja govorim da u slucaju kartona i povreda, juniori ne mogu iznijeti. Ne kazem da nisu dobri, ali znamo svi da igraju toplo/hladno. Ok, tu smo, gdje smo, nema veze, ali jos 3 igraca moraju biti.

Ti si oci ovog foruma, ocekujemo izvjestaj :mrgreen:
Pa nema puno juniora, samo Babić, Heco, Telalović i Spahić. Al što kaže @phillies prve zamjena sa klupe su ti Hodžić/Mašetić, Bureković, Međuseljac, Jamaković, Durmiš eto 5 igrača koji imaju barem sezonu ove lige. Jamaković 50 nastupa, Međuseljac isto preko 50.
Brotherze

Post Postao/la Brotherze »

phillies je napisao/la: 25 srp 2025, 10:25 Pa dobro, malo je klubova koji su u stanju i na zamjeni imati isto tako kvalitetnog igraca, i placati ga da sjedi za "ne daj Boze". Povrede niko ne moze predvidjeti, mogu se jedino sto bolje fizicki spremiti i da budu u formi. Ono na cemu mogu raditi je kartoni, kojih je proslih sezona bilo i previse. Vjerujem da su 80% zutih kartona dobili na carke, odugovlacenje, bespotrebno hvatanje igraca rukama itd...Valjda ce se sada malo obratiti paznja na to, da ne strahujemo hoce li neki igrac svaku 4 utakmicu pauzirati zbog tri zuta kartona ili da nam pred neke vazne tekme sedam prvotimaca ima po dva zuta kartona.
Steta bas za Masetica da ide na klupu nakon dobrih igara, ali u Horic puni 35 ubrzo pa vjerojatno ce i Masetic dobijati priliku sve vise.

Za Medjuseljca ne znam sta reci, jeste prvotimac jer nismo imali boljeg ali kao veznjak je morao vise da uzima odgovornost, da se vraca po loptu.
Vise je Vardo pokazivao od njega u dosta utakmica.

Vidjecemo sad dal ce se vise truditi i nauciti sta od ovih koji dolaze.
Rz88

Post Postao/la Rz88 »

Strogo sportski gledajuci, mi bi trebali rasturiti ovu ligu ako zelimo iduce rezultat u premijer ligi. Velika je razlika u kvaliteti. Nasi trenutno najbolji igraci Delic i Sivac su bili rotacije u premijer ligi. Sadikovic zadnje 2 godine isto. Od ostalih po trenutnom napretku i kako ja ocekujem u Premijer ligi mogao bi igrati Telalovic. Durmo, Ali i Nedim nisu napredovali dovoljno u zadnje 2, odnosno zadnju godinu u Nedimovom slucaju. Znaci i s dovodjenjem Sadikovica, krila i golmana, ako i osvojimo ligu, imat cemo velike probleme u premijer ligi. Tek onda dolazi osiguravanje budgeta na nivou jednog Posusja, Sloge i slicnih za pocetak. Naravno i rasporedjivanje i trosenje istog sto je mozda i vaznije od osiguravanja para.
Dosta vas pise o Ploci. I ja sam ga prizivao, mislim da je potentniji od Jamakovica, ali dok imamo Jamakovica moramo vjerovati u njega i izvuci najbolje iz njega kao i iz svakog drugog igraca. Dobar strucni stab i volja samih igraca moze osigurati za godinu dana 5-6 igraca na nivou premijer lige iz ovog rostera. Samo je problem sto do sada nisu pa ce tesko i sada.
Cinvict35

Post Postao/la Cinvict35 »

Rz88 je napisao/la: 25 srp 2025, 10:53 Strogo sportski gledajuci, mi bi trebali rasturiti ovu ligu ako zelimo iduce rezultat u premijer ligi. Velika je razlika u kvaliteti. Nasi trenutno najbolji igraci Delic i Sivac su bili rotacije u premijer ligi. Sadikovic zadnje 2 godine isto. Od ostalih po trenutnom napretku i kako ja ocekujem u Premijer ligi mogao bi igrati Telalovic. Durmo, Ali i Nedim nisu napredovali dovoljno u zadnje 2, odnosno zadnju godinu u Nedimovom slucaju. Znaci i s dovodjenjem Sadikovica, krila i golmana, ako i osvojimo ligu, imat cemo velike probleme u premijer ligi. Tek onda dolazi osiguravanje budgeta na nivou jednog Posusja, Sloge i slicnih za pocetak. Naravno i rasporedjivanje i trosenje istog sto je mozda i vaznije od osiguravanja para.
Dosta vas pise o Ploci. I ja sam ga prizivao, mislim da je potentniji od Jamakovica, ali dok imamo Jamakovica moramo vjerovati u njega i izvuci najbolje iz njega kao i iz svakog drugog igraca. Dobar strucni stab i volja samih igraca moze osigurati za godinu dana 5-6 igraca na nivou premijer lige iz ovog rostera. Samo je problem sto do sada nisu pa ce tesko i sada.
Tako nekako ako se bude u prilici za PL ( mislim da nebi jos trebali ovu sezonu) moras onda vec na zimu dovest 3 najmanje beton igraca i onda 5 ili 6 na ljeto i da fakticki promijenis bar 80% ekipe i sa 3 ,3 stranca
Jedino tako mozes sklopit neku ekipu da izbori opstanak
Redbull

Post Postao/la Redbull »

Kako smo gladni dobrih rezultata, dobre igre, jos pozitivnijih stvari oko kluba. Samo jednom kad krene, stati necemo!
Guest.1945

Post Postao/la Guest.1945 »

Mora mora rutomir vezista jedan.Daj nam Anđušića da se prošetamo.
Truhlo

Post Postao/la Truhlo »

Ma sad osigurati Sadikovića i bilo kakvog golmana. Na zimu ako budemo u 5, 6 bodova sa prvim mjestom, dovesti 3 PL igrača u svakoj liniji po jedan i pojesti ligu na proljeće. Proljeće nam je raspored 7 kući, 6 u gostima, a od tih 6 je jedna Vitez.

Moramo zapeti na jesen i uzeti tih 25, 26 bodova da ostanemo u igri za vrh.
Milicajac

Post Postao/la Milicajac »

Po meni je najveći problem što je Durmo još uvijek JEDINI golman na treningu. Treba mu pothitno zamjena/konkurencija...
Imam priliku pogledati skoro svaki trening i sviđa mi se ono što vidim . Igrači grizu kao da je svaki trening finale, za sad dobijaju sve same pohvale od Regoja. Fino izgleda Bgm, samo me bode u oči to što je durmo jedini golman, čak kad igraju na dva gola , Beša je kao golman u jednoj od ekipa...
Truhlo

Post Postao/la Truhlo »

Milicajac je napisao/la: 25 srp 2025, 12:36 Po meni je najveći problem što je Durmo još uvijek JEDINI golman na treningu. Treba mu pothitno zamjena/konkurencija...
Imam priliku pogledati skoro svaki trening i sviđa mi se ono što vidim . Igrači grizu kao da je svaki trening finale, za sad dobijaju sve same pohvale od Regoja. Fino izgleda Bgm, samo me bode u oči to što je durmo jedini golman, čak kad igraju na dva gola , Beša je kao golman u jednoj od ekipa...
Da imamo još para, onaj Brajlović bi bio solidna konkurencija, a nije sad preskup golman. Ima i PL iskustva, ako ne griješim, mislim da je otišao u Igman na probu ili tako nešto.
goku

Post Postao/la goku »

Truhlo je napisao/la: 25 srp 2025, 12:46
Milicajac je napisao/la: 25 srp 2025, 12:36 Po meni je najveći problem što je Durmo još uvijek JEDINI golman na treningu. Treba mu pothitno zamjena/konkurencija...
Da imamo još para, onaj Brajlović bi bio solidna konkurencija, a nije sad preskup golman. Ima i PL iskustva, ako ne griješim, mislim da je otišao u Igman na probu ili tako nešto.
Mogao si jos veci Gif staviti, nikad prelistati tvoj post…
Eugen

Post Postao/la Eugen »

Eto Jamak potpisa, rijesili smo ta zasticena godista sad jos veznjak i golman i to je to
Odgovori