NK Čelik
Re: NK Čelik
Joj kako bi nam sjeli sad Delić i Mašić jbt... Riješili bi prvi tim prije prozivke, evo ruke ako se ne bi borili za prvo mjesto na jesen.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
Ne znam zasto mnogi prizivaju Masica nazad. Ima kvalitet, ali i zelju za igrom svaku 5. utakmicu. Naravno da bi bio bolji s boljim igracima oko sebe, ali da vrijedi Stupcanica ga ne bi pustila. Pa protiv nas je bio katastrofa. Nema neki veliki izbor napadaca, ali moramo nekoga drugog traziti.
Mislim da je Delic preskup za nas. Zna li se ide li Ali? Ne znam bas ima li klub sredstva da dovodi zamjenu njemu koja bi kostala toliko?
Da se nadovezem na jucerasnju temu Alija i Talhe. Obojica su idalje mladi i imaju vremena da izgrade karijere kakve zele. Od Alija smo mnogo vise ocekivali. Ima vec 100+ utakmica za seniore, ali u zadnje 2 sezone nikako da eksplodira. 2023. mijenjanje pozicija, malo klupiranje da bi pod Dariom eksplodirao. Zatim slijedi povreda i u drugom dijelu sezone igra skoro sve utakmice i upisuje 2 gola na samom pocetku. Nisu toliki problem golovi i asistencije koliko doprinos u igri. On meni nema korak u igri i sve sto radi je iz jednog mjesta. Prvi dodir i pas koji je imao nisu mu napredovali zadniih godinu dana ako nisu i losiji. 21 mu je godina i sve je na njemu. Talha je s vremenom dobijao sve znacajniju i znacajniju ulogu. Mislim da mu vise prije 6 nego 10, ali da je najbolji na duplom pivotu. Igrac iz Sarajeva koji je pokupio srca publike s Bilinog i vrata su mu uvijek otvorena. Nije najbrzi i najagilniji, ali ima slifa za fudbal i nadam se da u Radniku nece grijati klupu. Ono sto se mora reci je da su njih dvojica imala top veznjaka uz sebe koji im donosi sigurnost bili bi jos bolji. Posebno cu pamtiti utakmicu u Tesnju. Talha je odigrao 90 minuta, a Ali usao s klupe. Grijesio je Talha dosta u toj utakmici, ali je imao i mnostvo posjeda. Na kraju utakmice branimo se i pokusavamo kontrama vise ubiti vrijeme. Talha brze, agresivnije i srcanije napada branice s loptom, ulazi u duele i trci u kontre. Dobija batine i ustaje i bori se. Ali za to vrijeme, iako 75 minuta svjeziji, trci polu-Sterlingovim trkom kako bi neki ovdje rekli: kao da je on iz Sarajeva, a Talha posteno zenicko dijete. E to je najveca razlika izmedju njih dvojice.
-
Kažem Mašketa bi doveo samo zbog onoga što nije htio protiv nas igrati
Dobrog veznog, al baš dobrog dovesti da zna proturit loptu onda bi on mogao pokazati nešto.Sjećam se kas se pisalo ovde za njega da gola ne može dati, ali ustvari čovjek poštene lopte nije imao, a to vidimo evo zašto patimo za tim veznim 2 godine.Nekako nam ta veza nikako ne radi između napadača i veznih igrača.Sad nama fali i napadač dobar i vezni iskreno, a i jedan umjesto Isakovića i Horića da ulazi mada mi je dida Isaković bio bolji od Horića.

-
Iskreno meni je Talha overrated veznjak. Borba fizicka sprema, zalaganje sve okej ali kao veznjak je prilicno lagan za neutralisati prema naprijed. Stavis mu igraca na ledja i nece se vidjeti na utakmici i to su i uradile manje vise sve konkurentnije ekipe. Meni je najveca zamjerka da kao veznjak ne moze, nece ili ima strah da uzme loptu sa igracem na ledjima kako ne bi pogrijesio. Njegov highlight igre je spustit se izmedju stopera i beka i potegnut dijagonalu. Sve ostalo je na trcanje i na gresku protivnika. Mislim da ima boljih veznjaka od njega i da nam treba drugaciji profil igraca u sredini. Vardo koliko god je popljuvan uvijek kada pogrijesi i pogubi loptu, vise postujem da je uzme s igracem na ledjima i izgubi nego da se sakrije kao sto je to Talha radio protiv jacih ekipa koje su ga pritiskale.
Ali je po meni zrtva nedostatka kvaliteta u veznom redu i realnost je da Ali nikad nije bio veznjak koji razigrava i ucestvuje u kreiranju napada nego da asistira i daje golove.
Kad nema asistencije i gola svi ce skocit i rec da je odigrao lose sto donekle i jest tacno ali opet kad napravis pregled statistike medju najboljima u obe kategorije.
Ako nam se skrivaju veznjaci da uzmu loptu pod pritiskom onda tu nema igre i to je sva polemika. Ne mozes ocekivat da ti odbrana iznosi lopte i kreira, krila probijaju i zabijaju a da sredina samo trci i igra odbranu. U svim utakmicama koje smo izgledali lose, to je bio razlog sto su se veznjaci sakrili ili ih je protivnicka ekipa pojela pritiskom.
Ali je po meni zrtva nedostatka kvaliteta u veznom redu i realnost je da Ali nikad nije bio veznjak koji razigrava i ucestvuje u kreiranju napada nego da asistira i daje golove.
Kad nema asistencije i gola svi ce skocit i rec da je odigrao lose sto donekle i jest tacno ali opet kad napravis pregled statistike medju najboljima u obe kategorije.
Ako nam se skrivaju veznjaci da uzmu loptu pod pritiskom onda tu nema igre i to je sva polemika. Ne mozes ocekivat da ti odbrana iznosi lopte i kreira, krila probijaju i zabijaju a da sredina samo trci i igra odbranu. U svim utakmicama koje smo izgledali lose, to je bio razlog sto su se veznjaci sakrili ili ih je protivnicka ekipa pojela pritiskom.
-
Međuseljac pruži loptu i stane.Ja ne znam imaju li uvid koliko im igrači pređu, i ja se ne mogu sjetiti kad je Ali imao zadnji sprint da odigra dupli pas i trči prema napred.To je razlika velika između Talhe i Alia.Vidjet ćemo kakav će biti uz iskusne rutonje na terenu i nekog veznjaka.
Mislim da nije on dobar u glavu, čudni su mu potezi koje pravi. Prvo zaratio sa Gorkim, pa ode u Stupčanicu, pa na zimu opet Gorki, pa sad raskinuo ugovor...
Delić mislim da nije preskup, igrač ranga Šerexa, nema nekih afera, prilično profesionalan, solidno i PL iskustvo, dobre godine. Veći prioritet od napadača, gore ima Martinović U21 za sad.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
- BatistutA19
Koliko ste napisali ja mislio pojacanje neko doslo

ali krenut cu sa novim trenerom juniora i odlican trener Laudrup dao argumente sta i kako i za njeg i ove zenicke trenere ko su gdje su sta rade..
Sto se tice Masica on bi odlican bio da je napadac a treba realan bit puno je izvlaciio i nazad i na krilo i trosio snagu.
Uz dobrog veznjaka on bi doso do izrazaja.
Ali nije on klasicni vezni on je vise nekako za napred ili gol.dat ili kdigrat zavrsni pasnije in igrac koji ce povuc loptu i to i naravno ja sam za ostanak njegov..
Za Talhh hvala mu za sve i vrata kluba mu otvorena uvjek i ako misli da mu bolje u Radniku sretno ali dabogda da se on moze nosit sa tim igracima protivnickih koji su 3 buta bolji nego u 1 ligi.
Vidjet cemo sta ce bit nekako jos je tisina sve u klubu ,pa cemo vidjet taj sastanak 12 Jula NFSBIH i u vezi te 2 lige sta i kako,kako god bice zajebana liga i dosta i jaka i ujednacena mozda do 3 kluba da iskoce malo vise.
Sto se tice Masica on bi odlican bio da je napadac a treba realan bit puno je izvlaciio i nazad i na krilo i trosio snagu.
Uz dobrog veznjaka on bi doso do izrazaja.
Ali nije on klasicni vezni on je vise nekako za napred ili gol.dat ili kdigrat zavrsni pasnije in igrac koji ce povuc loptu i to i naravno ja sam za ostanak njegov..
Za Talhh hvala mu za sve i vrata kluba mu otvorena uvjek i ako misli da mu bolje u Radniku sretno ali dabogda da se on moze nosit sa tim igracima protivnickih koji su 3 buta bolji nego u 1 ligi.
Vidjet cemo sta ce bit nekako jos je tisina sve u klubu ,pa cemo vidjet taj sastanak 12 Jula NFSBIH i u vezi te 2 lige sta i kako,kako god bice zajebana liga i dosta i jaka i ujednacena mozda do 3 kluba da iskoce malo vise.
Pa ja sam pisao da je Martinovic mozda i ove god u21 al neko mi napisa da nije on vise u 21Truhlo je napisao/la: ↑03 srp 2025, 13:38Mislim da nije on dobar u glavu, čudni su mu potezi koje pravi. Prvo zaratio sa Gorkim, pa ode u Stupčanicu, pa na zimu opet Gorki, pa sad raskinuo ugovor...
Delić mislim da nije preskup, igrač ranga Šerexa, nema nekih afera, prilično profesionalan, solidno i PL iskustvo, dobre godine. Veći prioritet od napadača, gore ima Martinović U21 za sad.
To sto ti kažeš "dobrog veznog da zna proturit loptu",vjerovali ili ne Masic dok je igro za Čelik,Vardo i Mašic imaju tu neku konekciju,koju nema niko od igrača.Gledo sam par utakmica,Vardo kako god nabije loptu dodje Mašicu.Guest.1945 je napisao/la: ↑03 srp 2025, 12:40 Kažem Mašketa bi doveo samo zbog onoga što nije htio protiv nas igratiDobrog veznog, al baš dobrog dovesti da zna proturit loptu onda bi on mogao pokazati nešto.Sjećam se kas se pisalo ovde za njega da gola ne može dati, ali ustvari čovjek poštene lopte nije imao, a to vidimo evo zašto patimo za tim veznim 2 godine.Nekako nam ta veza nikako ne radi između napadača i veznih igrača.Sad nama fali i napadač dobar i vezni iskreno, a i jedan umjesto Isakovića i Horića da ulazi mada mi je dida Isaković bio bolji od Horića.
I uvijek smo bili najopasniji kad Vardo i Mašic slože akciju,ali eto.
- Zenicanin988
Jest U21, ove sezone su U21 igrači rođeni 2004. i mlađi.Cinvict35 je napisao/la: ↑03 srp 2025, 13:50Pa ja sam pisao da je Martinovic mozda i ove god u21 al neko mi napisa da nije on vise u 21Truhlo je napisao/la: ↑03 srp 2025, 13:38Mislim da nije on dobar u glavu, čudni su mu potezi koje pravi. Prvo zaratio sa Gorkim, pa ode u Stupčanicu, pa na zimu opet Gorki, pa sad raskinuo ugovor...
Od U21 imamo njega, Smajlovića, Hodžića koji će najviše realno igrati. U21 je i Kadrić, ne znam planiraju li njega ostaviti.
Ja ba sad volio da se masic vrati u Čelik uz 2 dobra veznjaka on bi eksplodirao vjerujte mi
Ali koliko je vjerovatno nisam bas siguran
Ja otprilike i znam i sto je otišao u stupcanicu zimus svako ide gdje je bolje normalno
Po meni je prioritet 2 veznjaka napadač i golman uz ostanak ovih boljih igrača u klubu
Mada me brine šutnja iz kluba mogu bar objaviti produžen ugovor sa nekim ako vec nema novih igrača da se nesto vidi da se radi
Ali hajd valjda se aktiviraju od naredne sedmice i naši kad vidim Krivaja evo dovela par novih igrača i produžila ugovore sa 10-tak igrača odmah nakon par dana od završetka sezone možemo i mi valjda
Ali koliko je vjerovatno nisam bas siguran
Ja otprilike i znam i sto je otišao u stupcanicu zimus svako ide gdje je bolje normalno
Po meni je prioritet 2 veznjaka napadač i golman uz ostanak ovih boljih igrača u klubu
Mada me brine šutnja iz kluba mogu bar objaviti produžen ugovor sa nekim ako vec nema novih igrača da se nesto vidi da se radi
Ali hajd valjda se aktiviraju od naredne sedmice i naši kad vidim Krivaja evo dovela par novih igrača i produžila ugovore sa 10-tak igrača odmah nakon par dana od završetka sezone možemo i mi valjda