NK Čelik

Redbull

Re: NK Čelik

Post Postao/la Redbull »

KenoRob je napisao/la: 02 srp 2025, 15:10
FliX je napisao/la: 02 srp 2025, 00:20
KenoRob je napisao/la: 01 srp 2025, 21:34 Nema tu sta, ide ovo 100%. Znaci prvaci entiteski liga ulaze u PL, ekipe od 2 do 6 mjesta (5 klubova) u entitetskim ligama plus 2 koja ispadaju iz PL ce ciniti zajednicku drugu ligu (12 klubova). 7 mjesto i dole idu u prve entitetkse lige tj. treci rang takmicenja u drzavi.
Hoce li ko iz druge federalne i druge lige rs promovisat se u "drugu zajednicku" ili ce igrat za raju onako protracit sezonu? :D
Ekipe koje budu plasirane od 7. do 14. mjesta u Prvoj ligi FBiH te četiri prvaka Druge lige FBiH, činili bi Prvu ligu FBiH naredne sezone koja bi tako postala treći rang.

Sve u svemu, zajednička Prva liga bi sadržavala 12 klubova, kao i Prva liga FBiH.

Ovo sve ce razmatrati radna grupa i mislim da ce doci do neke odluke 12-og ovog mjeseca. Po meni je lijepa ideja i nekako se sve poklapa bar sto se tice federacije. Broj klubova 10-12-12 i onda idu one regionalne lige cetvrti rang i kanton peti rang takmicenja.
Ovo je skoro pa sigurno, od sljedece sezone ide druga liga, ove godine ispada 7 ekipa.
AeroMs33

Post Postao/la AeroMs33 »

R0B1J4SH je napisao/la: 02 srp 2025, 17:12 Ja bi radije da dovedemo 1 veznog koji će igrati uvijek prvu,a pored njega da ostanu Ali I Vardo,i doveo bi napadaca nekog iz Premijer lige koji je se dokazo u prvoj ligi.
Ma moze i to ali mislim nesto da dobar veznjak moze dosta toga i u napadu ono tipa bez klasicnog spica. Ali mozda je ta opcija sa napadacem bolja za ovu ligu.
Iskreno ja nemam strpljenja vise za Alija to je moje licno misljenje.
Dobar je momak abd mozda i bude nesto od njega ,svida mi se tehnika njegova ali meni je ogadio fudbal i on i Talha.
Ja bi njega negdje prodao da se kali ili eventualno klupa da uci od tog dobrog veznjaka ako dode.
Talha isto dobar momak ali trom promnjenjiv ali hvala mu za dvije godine u klubu
R0B1J4SH

Post Postao/la R0B1J4SH »

AeroMs33 je napisao/la: 02 srp 2025, 17:33
R0B1J4SH je napisao/la: 02 srp 2025, 17:12 Ja bi radije da dovedemo 1 veznog koji će igrati uvijek prvu,a pored njega da ostanu Ali I Vardo,i doveo bi napadaca nekog iz Premijer lige koji je se dokazo u prvoj ligi.
Ma moze i to ali mislim nesto da dobar veznjak moze dosta toga i u napadu ono tipa bez klasicnog spica. Ali mozda je ta opcija sa napadacem bolja za ovu ligu.
Dobar je momak abd mozda i bude nesto od njega ,svida mi se tehnika njegova ali meni je ogadio fudbal i on i Talha.
Ja bi njega negdje prodao da se kali ili eventualno klupa da uci od tog dobrog veznjaka ako dode.
Talha isto dobar momak ali trom promnjenjiv ali hvala mu za dvije godine u klubu
Ma i meni je Ali više dosadio haos,on se ne vidi na terenu a igra na sredini,eh sad kako to ne znam,al ja bi ga ostavio makar još sezonu jer je nas najbolji strijelac.
Guest.1945

Post Postao/la Guest.1945 »

bartoli je napisao/la: 02 srp 2025, 12:12
Guest.1945 je napisao/la: 02 srp 2025, 12:11 Trebamo mi štagod od Zrinjskog prepisati.Ljudi ovaj prelazni rok dovedoše igrače iz nižih liga.Dobar skauting.
Oni dovode iz nizih liga Austrija, Njemacke itd, a sta kao mi bi trebali dovoditi igrace iz jebenog gornjeg vakufa? ili recimo doboj klokotnica daj uozbiljite se
Šta ti pratiš druže i koji Zrinjski, možda onaj u Hrvatskoj al on je Zrinski.Jadan i nebio pogledaj odakle dolazi zadnji im igrač, iz Krupe.
KenoRob

Post Postao/la KenoRob »

Redbull je napisao/la: 02 srp 2025, 17:21 Ovo je skoro pa sigurno, od sljedece sezone ide druga liga, ove godine ispada 7 ekipa.
8 ispada tj. ostaje u Prvoj Ligi Federacije (3 rang) + 4 prvaka iz ranga ispod = 12

Prvak ide u PL a 5 u novu drzavnu cvajtu (pozicije 2-6).
phillies

Post Postao/la phillies »

A ako ispadnu Posusje i Siroki? Onda samo ostaju 2-5, ako je 12 klubova planirano za Jedinstvenu Drugu, ili...?
Samo Čelik zenički !!!
Ali45

Post Postao/la Ali45 »

phillies je napisao/la: 02 srp 2025, 19:45 A ako ispadnu Posusje i Siroki? Onda samo ostaju 2-5, ako je 12 klubova planirano za Jedinstvenu Drugu, ili...?
Mislim da neće bit nekog "nacionalnog" ključa što se tiče tog,al ne bi me iznenadilo da bude baraž neki 🤣
c'mon likČe
phillies

Ma mislio sam ako budu dva iz Federacije. Ako i bude baraz, i prvak druge izgubi, znaci prvih pet po tabeli i jos jedan iz PLa. A klubovi treceg ranga ove sezone borice se da udju u treci rang za slijedecu sezonu hahaha a mozda i tu bude baraz.
Samo Čelik zenički !!!
bartoli

Post Postao/la bartoli »

Guest.1945 je napisao/la: 02 srp 2025, 17:39
bartoli je napisao/la: 02 srp 2025, 12:12
Guest.1945 je napisao/la: 02 srp 2025, 12:11 Trebamo mi štagod od Zrinjskog prepisati.Ljudi ovaj prelazni rok dovedoše igrače iz nižih liga.Dobar skauting.
Oni dovode iz nizih liga Austrija, Njemacke itd, a sta kao mi bi trebali dovoditi igrace iz jebenog gornjeg vakufa? ili recimo doboj klokotnica daj uozbiljite se
Šta ti pratiš druže i koji Zrinjski, možda onaj u Hrvatskoj al on je Zrinski.Jadan i nebio pogledaj odakle dolazi zadnji im igrač, iz Krupe.
To nije niza liga, to je najjaci omladinski rang BiH u19, dakle PREMIJER liga, a ne niza liga xaxaxa
LimVo likČe
Redbull

Post Postao/la Redbull »

KenoRob je napisao/la: 02 srp 2025, 19:18
Redbull je napisao/la: 02 srp 2025, 17:21 Ovo je skoro pa sigurno, od sljedece sezone ide druga liga, ove godine ispada 7 ekipa.
8 ispada tj. ostaje u Prvoj Ligi Federacije (3 rang) + 4 prvaka iz ranga ispod = 12

Prvak ide u PL a 5 u novu drzavnu cvajtu (pozicije 2-6).
Upravu si, samo jos nije jasno koliko ce timova biti u drugoj ligi. To nas ceka sljedece sezone, tako da ce prvi uci u pl, ispast ce 2 tima, a najmanje ce uci dva tima. 14 klubova? Joj koji ce to cirkus da bude, ali jedna sezona sa cirkusom se mora proci, jednostavno je tako.

Ovo ce biti najveci korak bh fudbala i liga ce biti bas jaka, morat ce se puno vise ulagati i smanjit ce se jaz izmedju prve i druge lige. Samim tim ce atraktivnija biti, moguce mozda i sve utakmice u prenosu u sljedecim sezonama. Vico ostate upisan kao najveci reformer bh fudbala, da li se dosadasnje patriote stide toga?
BatistutA19

Post Postao/la BatistutA19 »

Ja mislim da nece odmah 2 liga ici na12 ali u buducnosti hoce i vjerujem da ce nam sistem bit slican kao u Hrvatskoj prvi ulazi a drugi u baraz sa devetim i tako i nize lige ce ici sto je odlican sistem ali kad je Vico u pitanju sve je moguce da odmah to ujedini i skrati ligu na 12.
Drago mi je ako je istina za Seru da ostaje u Celiku ako je istina sto se pise a vjerujem da jest.
Da je jos jednog dobrog veznog i napadaca to je za mene prioritet i da je to kvalitet a ne ko ovi napadaci posljednji.Ovo ostalo sta se bude mogo krilo ,golman.Ali kako god imat cemo solidnu ekipu prvih 11 ali treba i klupa solidna kad neko udje da ye osjeti na terenu.
Kad je izvlacenje,kad liga pocinje nista se ne zna a vidim 2 liga pocinje 16 Augusta ,znaci i mi bi tad mogli ili ranije 7 dana mozda.
Klub sve suti i a vijerujem da rade sve u tisini plan priprema,prijateljske,pojacanja,pripreme za sezonske ulaznice i sve ostalo.
Zamorano

Post Postao/la Zamorano »

Nemas strpljenja za Alija momak najbolji strijelac,Talha ti ogadio fudbal on i Ali imali sigurno zajedno 13 - 14 poena ( golovi + asistencije) A nije ti Damjanovic ogadio nogomet jebo te on koliko si branio glupog konja sto nam uze za 10 bodova 50000 km!!!
Ali i Talha zajedno nemaju 40 godina,to su djeca bolan jesil ti u vinklu,cuj ogadili mu fudbal a Damjanovic zahod mu dobar bio...
FRLegioen

Post Postao/la FRLegioen »

Zamorano je napisao/la: 02 srp 2025, 23:06
Nemas strpljenja za Alija momak najbolji strijelac,Talha ti ogadio fudbal on i Ali imali sigurno zajedno 13 - 14 poena ( golovi + asistencije) A nije ti Damjanovic ogadio nogomet jebo te on koliko si branio glupog konja sto nam uze za 10 bodova 50000 km!!!
Ali i Talha zajedno nemaju 40 godina,to su djeca bolan jesil ti u vinklu,cuj ogadili mu fudbal a Damjanovic zahod mu dobar bio...
Meni su ogadili fudbal Damjanovic jos od prosle sezone ciscenjem kartona I ziheraskom igrom,I Zaimovic forsiramjem svojih Herceg "pojacanja" I unosenjem razdora u ekipu...Medjuljudski odnosi katastrofalni bili.
Ali Medjuseljac nas najucinkovitiji igrac,igro najmanje na svojoj poziciji,Talha odigro mnogo vrhunskih utakmica Tesanj,Gracanica...
FliX

Post Postao/la FliX »

phillies je napisao/la: 02 srp 2025, 19:45 A ako ispadnu Posusje i Siroki? Onda samo ostaju 2-5, ako je 12 klubova planirano za Jedinstvenu Drugu, ili...?
Napravio si jedan previd. Nebitno da li iz najjaceg ranga ispadaju Siroki i Posusje ili pak Sloga i Radnik. Svi klubovi ispadaju u nasu ligu. Nema vise odvojenog drugog ranga (nece mislim biti). Dakle ako bude liga 12 drugi rang, ostaju 2.- 6. U svakoj varijanti.
Samo meni je glupo trenutni treci rang i njihov prvak ponovo ide u treci rang.
phillies

FliX je napisao/la: 03 srp 2025, 00:08
Napravio si jedan previd. Nebitno da li iz najjaceg ranga ispadaju Siroki i Posusje ili pak Sloga i Radnik. Svi klubovi ispadaju u nasu ligu. Nema vise odvojenog drugog ranga (nece mislim biti). Dakle ako bude liga 12 drugi rang, ostaju 2.- 6. U svakoj varijanti.
Samo meni je glupo trenutni treci rang i njihov prvak ponovo ide u treci rang.
Da u pravu si.
Samo Čelik zenički !!!
Odgovori