NK Čelik
- BatistutA19
Re: NK Čelik
Ti se moras pojacat ili ces ispast ne smiju se zajebavat i pricat nema moze sa sa ovima i neka lijeva pojacanja,jasno je da ne moze .Ti ako ne startas dobro zaboravi i na clanske i sezonske i publiku i fan shop i nemas se onda sta ljutit na publiku . Tebi na onaj sastav vec fali 2 igraca Sero.i Tabakovic ako je istina za Seru.,kako ce oni uradit to je do uprave.Da ne pricamo za veci iskorak ulazak i bit stabilan ili borba za vrh ,ti od ljubavi navijaca i razne sadake,dizanjem cijena ulaznica nekih nerealnih neces moci napravit taj iskorak.
Uprava i sistem ce doci na ispit da li moze se ili ne moze ili ces se pomirit sa tim sta moze onda se i klub mora pomirit sta navijaci mogu ali ja vjerujem i u upravu i sistem ali vidjet cemo.
Uprava i sistem ce doci na ispit da li moze se ili ne moze ili ces se pomirit sa tim sta moze onda se i klub mora pomirit sta navijaci mogu ali ja vjerujem i u upravu i sistem ali vidjet cemo.
-
Pravog i kvalitetnog igrača treba platiti i nema tu mudrovanja.
Realno, Šero je bio ako ne najbolji, jedan od najboljih igrača u polusezoni i logično da će tražiti više novca. Tako je i za sve ostale kvalitetnije igrače koje želiš dovesti. Niko kvalitetniji ti neće igrati za kikiriki, a i što bi ?
Realno, Šero je bio ako ne najbolji, jedan od najboljih igrača u polusezoni i logično da će tražiti više novca. Tako je i za sve ostale kvalitetnije igrače koje želiš dovesti. Niko kvalitetniji ti neće igrati za kikiriki, a i što bi ?
Umjetnost je znati ubost dobrog igraca za male pare, ali i znati otpustit igraca.
Nema ucjene klubu ili dizanja cijena igracima za duplo veci iznos sa takvima nema pregovora, daleko im kuca.
-
Nisam mislio direktno na amaterske ugovore, nego na aneks amaterskog ugovora koji se pravi "sa strane". Koliko sam upućen to je neka vrsta ugovora o djelu, gdje ide do 20% porez na dohodak, neki manji procenat penzionog, zdravstvenog i neke sitne naknade.strucnjak9 je napisao/la: ↑29 lip 2025, 11:20Odakle ti da se 20% placa porez na amaterski ugovor?Truhlo je napisao/la: ↑28 lip 2025, 15:19 A jest vas srklet uhvatio ljudi dragi![]()
Opušteno, nama je i naredne sezone liga bez brigaDavno sam pisao da se moramo strpiti još jednu sezonu, napad na PL, onaj pravi ide u sezoni 26/27.
@redbull budžet 800 000 KM, ali.... Pola ide na prvi tim, dakle oko 400 000 KM, od toga odbiji otprilike 20% porez koji se plaća na amaterske ugovore, dođemo do cifre od 320 000 KM. To je brojka od 26 000 KM mjesečno neto. Kada tu brojku podijelimo na 22 igrača u rosteru, to je 1181 mjesečno u prosjeku. To je apsolutno nedovoljno za borbu za vrh, to su budžeti svih osrednjih ekipa u ligi.
Da bi se borili za vrh treba bar duplo od ovog, prosjek mora ići preko 2000 sigurno.
Inače fina se ekipica pravi, ko zna možda i sa limitiranim budžetom ubodemo pa budemo konkurentni na jesen, koliko toliko.
U obavezama sam preko glave, nemam vremena da pišem. Ljubi vas brat, svi pod jorgane i saburati da legendarni slavni Čelik iz Zenice zaigra rok n roll![]()
Na amaterskom ugovoru, dozvoljene su samo nadoknade za stvarne troškove (hranarina, prevoz i sl)… svaki visak postaje oporezivi dohodak, a porez na njega iznosi 10 %. Tako da taj visak koji se prikaze moze biti minimalan i porez na njega se ne “osjeti”
U praksi, mislim da se na ukupni iznos ne plati vise od 3% poreza
Šteta za Šerexa

Nešto razmišljam ne bi bio loš Durmiš za klupe, Martinovića vratiti na desno krilo, svu lovu iskrcati na veznjaka rutonju i napadača pa da podivljamo

All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
Slavni legendarni Čelik iz Zenice više nije na listi dužnika UIO 

All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
-
E jesmo se stisli.Ja ne znam ko kod nas pregovara o plati i određuje.Nema više igranja za kickiricki.Za iskusnog rutonju koji nam je prijeko potreban trebamo baš da odrješimo kesu a to će publika znati nagraditi.
Eto pregovarali sa Gasalom i on izabrao Stupcanicu jbt pa koliko oni onda vise ponude da igrac izabere Olovo prije Zenice i Stupcanicu prije NK Celik.Guest.1945 je napisao/la: ↑01 srp 2025, 11:07 E jesmo se stisli.Ja ne znam ko kod nas pregovara o plati i određuje.Nema više igranja za kickiricki.Za iskusnog rutonju koji nam je prijeko potreban trebamo baš da odrješimo kesu a to će publika znati nagraditi.
Mi smo vjecni pregovaraci sa top igracima koji zavrsavaju u Stupcanic Slobodi Travniku ,banovicima
20 godina su trosili vise nego sto im je budzet bio pa su naa doveli da placamo ave ove dugove. Nema nista iznad limita placat, uklopi se u budzet i kraj. Gasal zbog Zelje nije htio u Čelik, a ponudjeni su mi bili dobri uslovi.Guest.1945 je napisao/la: ↑01 srp 2025, 11:07 E jesmo se stisli.Ja ne znam ko kod nas pregovara o plati i određuje.Nema više igranja za kickiricki.Za iskusnog rutonju koji nam je prijeko potreban trebamo baš da odrješimo kesu a to će publika znati nagraditi.
Pozitivno je sto se bar pregovara sa dobrim igrqcima nekog ce ponijet emocije ,velicina kluba i sl.Eugen je napisao/la: ↑01 srp 2025, 11:1920 godina su trosili vise nego sto im je budzet bio pa su naa doveli da placamo ave ove dugove. Nema nista iznad limita placat, uklopi se u budzet i kraj. Gasal zbog Zelje nije htio u Čelik, a ponudjeni su mi bili dobri uslovi.Guest.1945 je napisao/la: ↑01 srp 2025, 11:07 E jesmo se stisli.Ja ne znam ko kod nas pregovara o plati i određuje.Nema više igranja za kickiricki.Za iskusnog rutonju koji nam je prijeko potreban trebamo baš da odrješimo kesu a to će publika znati nagraditi.
Bitno je da se cilja visoko ,nesto ce se ubost
-
Jest ko i u GOŠK što nije htio zbog Želje.Ako si mogao ovoliko da čekaš od prve najave deblokade možes još malo šačekati sa deblokadom a ne da se žuri nešto na silu.Koga ćeš dovest ako ne odblokiraš račun i prelazni rok istekne a ti čekaš sud-banke.Ti ako Gasala ne možeš dovest koji je na nivou ove lige onda ne znam.Eugen je napisao/la: ↑01 srp 2025, 11:1920 godina su trosili vise nego sto im je budzet bio pa su naa doveli da placamo ave ove dugove. Nema nista iznad limita placat, uklopi se u budzet i kraj. Gasal zbog Zelje nije htio u Čelik, a ponudjeni su mi bili dobri uslovi.Guest.1945 je napisao/la: ↑01 srp 2025, 11:07 E jesmo se stisli.Ja ne znam ko kod nas pregovara o plati i određuje.Nema više igranja za kickiricki.Za iskusnog rutonju koji nam je prijeko potreban trebamo baš da odrješimo kesu a to će publika znati nagraditi.
-
Ma kakvi moj ti.Tvoj pa gleda da te zajebe.Na prste jedne ruke možeš nabrojati igrače zbog ljubavi.Eto otišao je u selo za koju stoju više i kud ćeš dalje.Sad može biti da bi možda i pristao u razliki od 100-200 KM ali kolko onda ostali nude ako ljudi bez problema prihvate,Budućnost koja se gasi, Bratstvo itd.Svi opet njih private prije nas.Pa gdje smo onda mi sta to mi nudimo.Cinvict35 je napisao/la: ↑01 srp 2025, 11:28Pozitivno je sto se bar pregovara sa dobrim igrqcima nekog ce ponijet emocije ,velicina kluba i sl.Eugen je napisao/la: ↑01 srp 2025, 11:1920 godina su trosili vise nego sto im je budzet bio pa su naa doveli da placamo ave ove dugove. Nema nista iznad limita placat, uklopi se u budzet i kraj. Gasal zbog Zelje nije htio u Čelik, a ponudjeni su mi bili dobri uslovi.Guest.1945 je napisao/la: ↑01 srp 2025, 11:07 E jesmo se stisli.Ja ne znam ko kod nas pregovara o plati i određuje.Nema više igranja za kickiricki.Za iskusnog rutonju koji nam je prijeko potreban trebamo baš da odrješimo kesu a to će publika znati nagraditi.
Bitno je da se cilja visoko ,nesto ce se ubost
-
Pa nudimo u skladu sa mogucnostima sto je u ovom trenutku ocigledno malo. Jedina prednost je sto necu slusat rutonje sa zapada da neko uzima neku wow lovu jer ocigledno da je niko ne uzima niti ce uzimat nego igraju za lovu na nivou prosjeka ove lige. Nas je jedini adut renome kluba i uslovi treninga u odnosu na ostale klubove iz ove lige. Uz to dolazi puno veci pritisak s tribine u odnosu na svaki klub iz ove lige. E sad vidjet cemo ko ce doci. Sigurno je da svi koji budu igrali sljedece sezone jgrat ce primarno zbog kluba a ne zbog love jer je ocigledno da se mogu dobiti bolji finansijski uslovi u dosta drugih klubova.Guest.1945 je napisao/la: ↑01 srp 2025, 11:36Ma kakvi moj ti.Tvoj pa gleda da te zajebe.Na prste jedne ruke možeš nabrojati igrače zbog ljubavi.Eto otišao je u selo za koju stoju više i kud ćeš dalje.Sad može biti da bi možda i pristao u razliki od 100-200 KM ali kolko onda ostali nude ako ljudi bez problema prihvate,Budućnost koja se gasi, Bratstvo itd.Svi opet njih private prije nas.Pa gdje smo onda mi sta to mi nudimo.