NK Čelik

Cinvict35

Re: NK Čelik

Post Postao/la Cinvict35 »

Truhlo je napisao/la: 05 lip 2025, 19:11
Cinvict35 je napisao/la: 05 lip 2025, 18:36
Truhlo je napisao/la: 05 lip 2025, 17:47

Volim ove što u nedostatku argumenata, a diskusija sasvim zdrava, normalna, pucaju po šavovima, ne znam šta su babinjci skrivili :lol: :lol:

@Kocka pa normalno da ne ide to jedno sa drugim. Sloga Doboj je u rukama politike i zato takav tretman imaju. Ako hoćemo da Čelik ima takav tretman, a svako čistog razuma zna da je to dugoročna propast, onda isto tako red je da se klub preda politici u ruke.

@convict neću se spuštati na tvoj ruralni nivo, primjer ti i jest za smijanja. Što nisi naveo npr Željezničar koji je iz budžeta u 2024. godini dobio 1 400 000 KM, ali je isto tako klub sam napravio 4 miliona KM i učešće novca iz budžeta je ispod 30% u ukupnim prihodima kluba. To je zdrav omjer i primjer koji naš klub treba slijediti. Gdje god ti je procenat veći, imat ćeš kad tad probleme sa politikom, jer vrlo dobro znaju da zavrtanjem ventila, mogu diktirati razne odluke i miješati se u rad kluba. I za kraj pogledaj onaj zadnji intervju Roberta sa kolikom odgovornosti priča o budžetskim parama i koliko će se kontrolisati na što se one troše, tj da će biti namjenski utrošene a da je na UO da se potrudi i obezbijedi što veća sredstva za tekuće poslovanje.
Dok ne stanes na noge ,svaki feni g je potreban ,sta mislis kako je Cerimu uc u npr svlacionicu ili na trening i motivisat igrace ili uopste stat pred njih a nisi dao 3 mjeseca platu ,nekima i vise a ti i nisu neke plate,pa napravis sporazum sa trenerom pa mu ne isplatis rate ,pa se ne javljas na telefon u sl.
Ti palamudis ovdje kao et i ja i svi a ne znamo kako je njima namaket 30 milja mjesecno( nisu ni mogli zbog razni zajebancija).
Znam ja sam u privatnom biznisu ne radim na platu nego borim se pa treba namaket za kirije taxe ,doprinose inventar prevoz troskove ,pa tek onda da sebi zaradu napravim,to neznaju ovi sto primaju plate,zato ih i razumijem i znam kako je namacinjat pare,jos sam ja oresitna riba i biznis za vodzebje jednog velikog kluba.
Nemozemo se mi trenutno poredit sa Zeljom ,kod njih je samo presejek gledalaca blizu 9000
Eto vidiš kako možemo normalno diskutovati, pusti babinjce na miru :mrgreen: Bez zayebancije, imaš babinjaca koji su ludi za Čelikom, lično poznajem par, respekt za babino i svako selo, mjesto, mahalu gdje se Čelik gotivi.

Pa baš zato što si poduzetnik, iznenađuju me tvoji upisi. Znaš vrlo dobro da od budžeta nema neke nafake i da je kešovina u privatluku :mrgreen: Pretpostavljam zašto to pišeš, čisto iz namjere da se olakša klubu i što prije zatvore ta kašnjenja i rupe iz prošlosti, ali dugoročno, to je ono o čemu pišem, za dobrobit kluba, da nam se ne bi ponovile greške, jako je važno kako ta finansijska slika izgleda, odakle sve novac dolazi. Što više raznih izvora, to bolje, a nikako se naslanjati samo na grad.

Jedini razlog kašnjenja plata znaš i sam je ta UIO koja je cijelu godinu pravila probleme. Klub je dobro vođen, dobro planiraju prihode, domaćinski se troši, ali protiv viših sila se ne može.

I za kraj, stvarno smo nestrpljivi, a stvarno se nazire svjetlo na kraju tunela. Zašto pumpamo tu yebenu PL svako ljeto kad vrlo dobro znamo, ko god je član kluba, da nije još realno, da nismo spremni za napad. Zar nam je toliko teško ispratiti još jednu sezonu, rahat, liga bez briga, pa onda uživati one tamo i svake naredne?

I navodim ti Želju ko primjer omjera prihoda budžeta i ono što klub napravi. Što ne bi i mi težili tome da iz budžeta imamo milion, a klub kad iskoristi svoj potencijal u PL generiše 2 miliona od vlastite aktivnosti. I sutra u takvom omjeru snaga, boli te briga ko će imati većinu u vijeću, ko je većina u kantonu jer si samoodrživ klub. Neka to u prvoj ligi bude 50:50, a u premijer ligi će slavni legendarni Čelik napraviti svoju lovu koja mu pripada.
Pa vidi od drzave se moze uzet ( uzeo sam 2 ili 3 poticaja lijepa lova cc 25000 i poguralo me vjeruj).
Ja samo potenciram da se uzme sto vise od grad kanton.
Idem na to da se potpise ako bi moglo neki ugovor da grad da sveke godine ukupno milion sto ne sumnjam da momci vjerovatno i burgijaju da to bude sigurno svake godine bez obzira ko je na vlasti( ako budemo jaki i da nas ima 5000 na tekmama nema te stranke, vecine koja bi se smjela zajebavat sa nama).A za babinjce se sprdam zato sto ih vecina mislim ma nemozes sa njoma oni svoje i sve su upravu hahahh,a nisu to losi ljudi al et ono nako vise nas carsiski izraz.
A znam da treba da se uzda u sebe citav zivot tako zivim nemam drug ni minute rada za nekog ili za platu,akB da tako i ostane ali i da ne bude i to je posteno,bas zato znam sta znaci kad te neko pogura kad legnu sa strane novci i da to ne treba zanemarit i slazem se da to ne treba da bude u buducnosti vise od 30% prihoda
Zamorano

Post Postao/la Zamorano »

Dosta suplje rasprave :lol:
Hajmo svak sebi :mrgeen:
Klub koji je u minusu 20 godina duzan i bogu i narodu
koji je to sve skoro isplatio tih 20 godina za 5
i kad konacno se odblokira racun i dodje se do toga da se moze konacno punim plucima disati nece imati snage
da odmah napada vrh! Jednostavno po svoj logici to je
nemoguce,jednostavno nemoguce!!!
Zato ova naredna sezona mora proci u FL uz stalni rast prihoda na racunu a tek sezona 26/27 moze se napadat PL
Sve osim toga je nerealno u svakom pogledu.
Skrati li se ova liga ili ne,gdje mi je biscanin da objasni :D
Eugen

Post Postao/la Eugen »

Juniori u Premijer ligi
Deblokada računa
Plandilo izgradnja terena

Pa sve onda ostalo i famozna PL
Avenija

Post Postao/la Avenija »

Cinvict35 je napisao/la: 05 lip 2025, 20:03
Cinvict35 je napisao/la: 05 lip 2025, 18:36

Dok ne stanes na noge ,svaki feni g je potreban ,sta mislis kako je Cerimu uc u npr svlacionicu ili na trening i motivisat igrace ili uopste stat pred njih a nisi dao 3 mjeseca platu ,nekima i vise a ti i nisu neke plate,pa napravis sporazum sa trenerom pa mu ne isplatis rate ,pa se ne javljas na telefon u sl.
Ti palamudis ovdje kao et i ja i svi a ne znamo kako je njima namaket 30 milja mjesecno( nisu ni mogli zbog razni zajebancija).
Znam ja sam u privatnom biznisu ne radim na platu nego borim se pa treba namaket za kirije taxe ,doprinose inventar prevoz troskove ,pa tek onda da sebi zaradu napravim,to neznaju ovi sto primaju plate,zato ih i razumijem i znam kako je namacinjat pare,jos sam ja oresitna riba i biznis za vodzebje jednog velikog kluba.
Nemozemo se mi trenutno poredit sa Zeljom ,kod njih je samo presejek gledalaca blizu 9000
Eto vidiš kako možemo normalno diskutovati, pusti babinjce na miru :mrgreen: Bez zayebancije, imaš babinjaca koji su ludi za Čelikom, lično poznajem par, respekt za babino i svako selo, mjesto, mahalu gdje se Čelik gotivi.

Pa baš zato što si poduzetnik, iznenađuju me tvoji upisi. Znaš vrlo dobro da od budžeta nema neke nafake i da je kešovina u privatluku :mrgreen: Pretpostavljam zašto to pišeš, čisto iz namjere da se olakša klubu i što prije zatvore ta kašnjenja i rupe iz prošlosti, ali dugoročno, to je ono o čemu pišem, za dobrobit kluba, da nam se ne bi ponovile greške, jako je važno kako ta finansijska slika izgleda, odakle sve novac dolazi. Što više raznih izvora, to bolje, a nikako se naslanjati samo na grad.

Jedini razlog kašnjenja plata znaš i sam je ta UIO koja je cijelu godinu pravila probleme. Klub je dobro vođen, dobro planiraju prihode, domaćinski se troši, ali protiv viših sila se ne može.

I za kraj, stvarno smo nestrpljivi, a stvarno se nazire svjetlo na kraju tunela. Zašto pumpamo tu yebenu PL svako ljeto kad vrlo dobro znamo, ko god je član kluba, da nije još realno, da nismo spremni za napad. Zar nam je toliko teško ispratiti još jednu sezonu, rahat, liga bez briga, pa onda uživati one tamo i svake naredne?

I navodim ti Želju ko primjer omjera prihoda budžeta i ono što klub napravi. Što ne bi i mi težili tome da iz budžeta imamo milion, a klub kad iskoristi svoj potencijal u PL generiše 2 miliona od vlastite aktivnosti. I sutra u takvom omjeru snaga, boli te briga ko će imati većinu u vijeću, ko je većina u kantonu jer si samoodrživ klub. Neka to u prvoj ligi bude 50:50, a u premijer ligi će slavni legendarni Čelik napraviti svoju lovu koja mu pripada.
Pa vidi od drzave se moze uzet ( uzeo sam 2 ili 3 poticaja lijepa lova cc 25000 i poguralo me vjeruj).
Idem na to da se potpise ako bi moglo neki ugovor da grad da sveke godine ukupno milion sto ne sumnjam da momci vjerovatno i burgijaju da to bude sigurno svake godine bez obzira ko je na vlasti( ako budemo jaki i da nas ima 5000 na tekmama nema te stranke, vecine koja bi se smjela zajebavat sa nama).A za babinjce se sprdam zato sto ih vecina mislim ma nemozes sa njoma oni svoje i sve su upravu hahahh,a nisu to losi ljudi al et ono nako vise nas carsiski izraz.
A znam da treba da se uzda u sebe citav zivot tako zivim nemam drug ni minute rada za nekog ili za platu,akB da tako i ostane ali i da ne bude i to je posteno,bas zato znam sta znaci kad te neko pogura kad legnu sa strane novci i da to ne treba zanemarit i slazem se da to ne treba da bude u buducnosti vise od 30% prihoda
De ljudino sta si se uhvatio grad kanton grad kanton de spomeni Niksica i Federaciju i milion sa tog nivoa jebote grad i kanton eto dali su dovoljno iako našeg novca više novca ode u federalni budzet kojim grade Hercegovinu, bazene dole, dvorane, dva stadiona, 5 miliona Veležu i onim bočarima i šahistima Grude i Čitluk, državne firme Telecom, Elektroprivreda, državne agencije svi im daju, pusti kanton i grad dovoljno daju mozda jos grad optimalno bi bilo umjesto 200 k na 400 k za jači zamah.
Grad ✅
Kanton ✅
Federacija ➡️
Državne firme u vlasništvu federacije ➡️

Brzi Isaka, Uzunovića, Babajica, Kratine i ovih SDA još par iz Zenice ako zajedno nastupe Federacija ne moze donijeti odluku da kupi toalet papir za wc.

Mora se sklopiti ekipa i napraviti rezultat čisto da imas 4-5 hiljada na tribinama jer onda gdje god pokucas imas ledja jaka i gledaju te sa strahopostovanjem 8-)
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Cinvict35

Post Postao/la Cinvict35 »

Avenija je napisao/la: 05 lip 2025, 20:46
Cinvict35 je napisao/la: 05 lip 2025, 20:03

De ljudino sta si se uhvatio grad kanton grad kanton de spomeni Niksica i Federaciju i milion sa tog nivoa jebote grad i kanton eto dali su dovoljno iako našeg novca više novca ode u federalni budzet kojim grade Hercegovinu, bazene dole, dvorane, dva stadiona, 5 miliona Veležu i onim bočarima i šahistima Grude i Čitluk, državne firme Telecom, Elektroprivreda, državne agencije svi im daju, pusti kanton i grad dovoljno daju mozda jos grad optimalno bi bilo umjesto 200 k na 400 k za jači zamah.
Grad ✅
Kanton ✅
Federacija ➡️
Državne firme u vlasništvu federacije ➡️
Nas maloprije citam da je i neregularno i netransparentno djeljeno pogotovo mostarskim projektima.
Od mene spominjem mu sve najmilije ,dabogda se ziv raspadao koliko mi je mrzak i sta radi od drzave.
Nas zaobilazi u sirokom luku tu si upravu 100%
Truhlo

Post Postao/la Truhlo »

@avenija čak su i kozoyebi dobili 400 000 KM od federacije za rekonstrukciju pomoćnog terena :mrgreen:

Zato u 2026. kada se legendarni slavni Čelik iz Zenice prijavi za sufinansiranje izgradnje trening kampa Plandilo :srce:
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
Redbull

Post Postao/la Redbull »

Truhlo je napisao/la: 05 lip 2025, 21:02 @avenija čak su i kozoyebi dobili 400 000 KM od federacije za rekonstrukciju pomoćnog terena :mrgreen:

Zato u 2026. kada se legendarni slavni Čelik iz Zenice prijavi za sufinansiranje izgradnje trening kampa Plandilo :srce:
U jednoj transi da osiguramo novac za izgradnju :mrgreen:

Nego u subotu se potpisuje ugovor za izgradnju nacionalnog stadiona, kruze neke informacije, mahalske, mozda bude kompletna izgradnja stadiona. Naravno u etapama, ali se ruse sve tribine i prave nove. Nadam se samo da je Celik pronasao svoj interes u svemu tome. Daj nam stadion na koristenja, kad je repka tu, sklonimo se kao i do sada i to je to. Grad neka placa odrzavanje kao i do sada, nama treninzi isto, to nas ne smije niko usloviti, da ne bude opet, momci pakujte se u vitez na treniranje. Mozda poslije subote osvane ugovor, pa budemo sve vidjeli.
Truhlo

Post Postao/la Truhlo »

Evo još jedna o konkurentima, pa da zaključimo dan o finansijama, neću tegobit više do jula :mrgreen:
Prihodi kluba iz Konjica iznosili su 1.8 miliona KM i smanjeni su otprilike za pola miliona KM u odnosu na 2023. godinu. Igman je napravio rashode od 2,4 miliona KM tako da je poslovnu godinu završio s negativnim rezultatom od oko 600.000 KM.

Kada je riječ o platama, klub na ovu stavku je potrošio 1.8 miliona KM i nije imao troškove prema menadžerima fudbalera.
Dodaj na ovo da su i prvu polovinu 2025, imali jako skup igrački kadar, tako da po svemu sudeći, ja bih njih otpisao iz neke borbe za vrh. Sigurno će praviti jeftiniju ekipu i sanirati ove minuse iz prošle godine.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
Guest.1945

Post Postao/la Guest.1945 »

Truhlo je napisao/la: 05 lip 2025, 13:33
Guest.1945 je napisao/la: 05 lip 2025, 02:33 Uprava odmah poslije utakmice sa Gradinom gledati da se sto prije sjedne sa Fudom.Kazati fino, evo ide borba za PL 2. smo završili iduće napadamo i da vidimo šta će biti koliko ćemo moći izvući.
Pa ne mogu grad i kanton sve živo finansirati. Onda neka klub promjeni statut pa bude jedno u nizu javnih preduzeća, neka grad i kanton imenuju onda upravu, ha ya.

Grad reprogram 336 000 KM, plus 200 000 KM kompenzacije za poslovne prostore, plus održavanje travnjaka na BP, plus besplatno korištenje i održavanje A i B terena na Kamberoviću, plus će finansirati pripremne radove na plandilu od preko 300 000 KM i šta više hoćemo od grada? Eto milion ove godine kroz infrastrukturu, dugove i poslovne prostore.

Smanjite očekivanja, nadati se da će klub sa skromnim budžetom uspjeti ubosti par Šera, Jusića, solidnih prvoligaških rutonja i to je to. Pokušati šta napraviti na terenu, bar neku lažnu borbu za vrh i neizvjesnost, a ako bude opet promašaja, nikom ništa, čekati sezonu 26/27 kada će biti brdo love spremno za napad na PL.
Bezveze ti je priča.Kad budes mogao da napraviš pare vrtio 4-5 miliona ko Željo što spominjes, boli te onda dupe za gradom.Grad vraca svoj dug, grad je instalirao Đugume i ostale hoštaplere.Ko ti održaje Grbavicu kad vec spominjes, ko ima svoj vlastiti stadion u državi, nema niti jedan klub.200 000 KM me stid reći da Čelim dobija.Kakav plus ovo plus ono.A i B terene plaćaju svima ili najbolje da se ukine fudbal u Zenici.Sto se Željo ne odrekne 1,4 M, što ne grade sami južnu tribinu.Ti možeš čekat i 2056 godinu da uđeš ali kako misliš napraviti pare ako igraš u ligi kao 1.FL.Kome je ta liga u Evropi zanimljiva, kojem sponzoru,pravom sponzoru nemaš 5 sponzora ostalo sadaka sponzori 12. igrač.Sljedecu sezonu nemoj ići na ulazak u PL, onu tamo sezonu cea imat ko Sloboda prihoda od ulaznica.Kakva brdo love, pričaš ko da nas čeka negdje u šteku 2 miliona i samo čeka nas i 26/27 sezonu.
strucnjak9

Post Postao/la strucnjak9 »

Truhlo je napisao/la: 05 lip 2025, 21:43 Evo još jedna o konkurentima, pa da zaključimo dan o finansijama, neću tegobit više do jula :mrgreen:
Prihodi kluba iz Konjica iznosili su 1.8 miliona KM i smanjeni su otprilike za pola miliona KM u odnosu na 2023. godinu. Igman je napravio rashode od 2,4 miliona KM tako da je poslovnu godinu završio s negativnim rezultatom od oko 600.000 KM.

Kada je riječ o platama, klub na ovu stavku je potrošio 1.8 miliona KM i nije imao troškove prema menadžerima fudbalera.
Dodaj na ovo da su i prvu polovinu 2025, imali jako skup igrački kadar, tako da po svemu sudeći, ja bih njih otpisao iz neke borbe za vrh. Sigurno će praviti jeftiniju ekipu i sanirati ove minuse iz prošle godine.
Glavni sponzor Igmana bila je fabrika namjenske industrije Igman, koja je mjesecno izdvajala skoro 200.000 KM. Skoro svaku marku u budzetu su dobijali iz fabrike. Od ove godine, dolaskom nove uprave skroz im je ukinuto finansiranje, tako da ce oni biti u velikom belaju iduce sezone u 1.ligi FBiH. Bice to vjerovatno prosjecan klub s malim budzetom kakav je bio prije ulaska u Premijer ligu.

Gosk takodje ima daleko manji budzet od nas. Lujo nastima 2-3 utakmice godisnje na kladionici i tu poklopi rupe.

Sloboda ce biti velika nepoznanice, jer su i oni u velikoj dubiozi i pitanje kakve ce im biti ambicije iducu sezonu
Zenicanin988

Post Postao/la Zenicanin988 »

Boris Britvar:
Nacionalni stadion u ime naroda bez naroda. Naivnost, intelektualna letargija, neznanje ili sistematsko pravno nasilje?

Kažu da je u subotu, 7. juna 2025. godine, planirano potpisivanje „Sporazuma o zajedničkom aranžmanu“ između Nogometnog saveza BiH i Grada Zenica, kojim bi započela realizacija projekta izgradnje i korištenja nacionalnog nogometnog stadiona.

Naizgled, riječ je o pozitivnoj i ambicioznoj inicijativi ali ostaje suštinsko pitanje, u čijem interesu, na kojim pravnim temeljima, i uz čiju odluku?

Stadion Bilino polje je vlasništvo Grada Zenica, a prema Zakonu o principima lokalne samouprave FBiH i Statutu Grada, upravljanje i raspolaganje gradskom imovinom pripada isključivo Gradskom vijeću. Bez odluke vijeća i bez datog ovlaštenja, svaki pokušaj sklapanja pravnih aranžmana o imovini Grada predstavlja pravno ništavan čin.

Gradsko vijeće, prema dostupnim informacijama, nikada nije razmatralo, niti dalo saglasnost za potpisivanje predmetnog Sporazuma pa se postavlja pitanje ko i po kojem osnovu, pregovara i potpisuje sporazume o imovini Grada?

Ovakvo postupanje nije incident. Naprotiv, radi se o kontinuitetu samovolje koja godinama, na istovjetan način, potkopava pravni poredak i funkcionalnost institucija.

• Slučaj autobuske stanice iz 2018. godine završio je u sudnici između ostalog jer nije bilo odluke Gradskog vijeća,
• Ugovor o formiranju „Toplana“ d.o.o., koji nikada niko nije vidio, potpisan je 2020. godine mimo zakonskih procedura a rezultat su hiljade građana bez grijanja,
• Danas, bez ikakve institucionalne kontrole, neko najavljuje i objavljuje "sporazum" o gradskom stadionu.

I sve to, pod patronatom osobe protiv koje su podnesene desetine krivičnih prijava, a koja se ponaša kao vlasnik gradske agencije za promet nekretnina.

Je li dobro da Zenica bude domaćin nacionalnog stadiona?
Definitivno jeste.

Ali to dobro ne može doći po cijenu pravne degradacije, uzurpacije ovlasti i poniženja institucija. Nacionalni stadion ne može i ne smije biti rezultat lokalnog bezakonja.

Ako se gradska imovina predaje bez odluka Gradskog vijeća, ako se javni interes oblikuje iza zatvorenih vrata, ako više ni stadion nije stvar građana nego predmet lične trgovine tada ne govorimo o razvoju, nego o kolonijalizmu vlastitog grada i zakonu kao scenografiji za javne prevare.

Sudeći po prioritetima novi stadion ćemo vjerojatno imati a novu bolnicu, kako stvari stoje, ne zaslužujemo.
Čelik Zenica, bosanski gigant!!!

Sanjam sretno Bilinooo!!!
Truhlo

Post Postao/la Truhlo »

Guest.1945 je napisao/la: 05 lip 2025, 22:22
Truhlo je napisao/la: 05 lip 2025, 13:33
Guest.1945 je napisao/la: 05 lip 2025, 02:33 Uprava odmah poslije utakmice sa Gradinom gledati da se sto prije sjedne sa Fudom.Kazati fino, evo ide borba za PL 2. smo završili iduće napadamo i da vidimo šta će biti koliko ćemo moći izvući.
Pa ne mogu grad i kanton sve živo finansirati. Onda neka klub promjeni statut pa bude jedno u nizu javnih preduzeća, neka grad i kanton imenuju onda upravu, ha ya.

Grad reprogram 336 000 KM, plus 200 000 KM kompenzacije za poslovne prostore, plus održavanje travnjaka na BP, plus besplatno korištenje i održavanje A i B terena na Kamberoviću, plus će finansirati pripremne radove na plandilu od preko 300 000 KM i šta više hoćemo od grada? Eto milion ove godine kroz infrastrukturu, dugove i poslovne prostore.

Smanjite očekivanja, nadati se da će klub sa skromnim budžetom uspjeti ubosti par Šera, Jusića, solidnih prvoligaških rutonja i to je to. Pokušati šta napraviti na terenu, bar neku lažnu borbu za vrh i neizvjesnost, a ako bude opet promašaja, nikom ništa, čekati sezonu 26/27 kada će biti brdo love spremno za napad na PL.
Bezveze ti je priča.Kad budes mogao da napraviš pare vrtio 4-5 miliona ko Željo što spominjes, boli te onda dupe za gradom.Grad vraca svoj dug, grad je instalirao Đugume i ostale hoštaplere.Ko ti održaje Grbavicu kad vec spominjes, ko ima svoj vlastiti stadion u državi, nema niti jedan klub.200 000 KM me stid reći da Čelim dobija.Kakav plus ovo plus ono.A i B terene plaćaju svima ili najbolje da se ukine fudbal u Zenici.Sto se Željo ne odrekne 1,4 M, što ne grade sami južnu tribinu.Ti možeš čekat i 2056 godinu da uđeš ali kako misliš napraviti pare ako igraš u ligi kao 1.FL.Kome je ta liga u Evropi zanimljiva, kojem sponzoru,pravom sponzoru nemaš 5 sponzora ostalo sadaka sponzori 12. igrač.Sljedecu sezonu nemoj ići na ulazak u PL, onu tamo sezonu cea imat ko Sloboda prihoda od ulaznica.Kakva brdo love, pričaš ko da nas čeka negdje u šteku 2 miliona i samo čeka nas i 26/27 sezonu.
Ne pratiš priču ni sekunde, da si pratio shvatio bi da će klub naredno ljeto biti na vrhuncu. Željo ima Grbavicu u svom vlasništvu, oni održavaju teren, odnosno plaćaju održavanje. Imaju pored toga pomoćni teren u svom vlasništvu.

Onu tamo sezonu klubu neće biti presudan prihod od ulaznica kao sad. Da se prepolovi posjeta, klub tada neće osjetiti gubitak od 50 000 KM na budžetu od 1,7 do 2 miliona KM.
Truhlo

Post Postao/la Truhlo »

strucnjak9 je napisao/la: 05 lip 2025, 23:37
Truhlo je napisao/la: 05 lip 2025, 21:43 Evo još jedna o konkurentima, pa da zaključimo dan o finansijama, neću tegobit više do jula :mrgreen:

Glavni sponzor Igmana bila je fabrika namjenske industrije Igman, koja je mjesecno izdvajala skoro 200.000 KM. Skoro svaku marku u budzetu su dobijali iz fabrike. Od ove godine, dolaskom nove uprave skroz im je ukinuto finansiranje, tako da ce oni biti u velikom belaju iduce sezone u 1.ligi FBiH. Bice to vjerovatno prosjecan klub s malim budzetom kakav je bio prije ulaska u Premijer ligu.

Gosk takodje ima daleko manji budzet od nas. Lujo nastima 2-3 utakmice godisnje na kladionici i tu poklopi rupe.

Sloboda ce biti velika nepoznanice, jer su i oni u velikoj dubiozi i pitanje kakve ce im biti ambicije iducu sezonu
Ma teško će dosta klubova moći ispratiti jak finansijski tempo, samo je pitanje kada će i drugi ispuhati i u niži rang. Tu mislim na Doboj i Bijeljinu prvenstveno. Stvorit će se neka elita od 8 stalnih klubova u PL i ostalo jojo, udji i ispadni odmah. Valjda se i mi uspijemo ugurati u tih top 8.

Ma Lujo je čudo od čovjeka, ako nije prošle sezone ovako imao 1, 3 miliona budžet samo i opet ostali u ligi pored Leotara i Slobode koji su dosta više imali na papiru. Ima tu i keša koji ne prođe kroz knjige, al stvarno je čovjek od goška napravio solidan klub.
Avenija

Post Postao/la Avenija »

Bajrambarećula Čelikovci, da budemo pametniji, uporniji, lukaviji, produktivniji, zdraviji i da idući Bajram dočekamo konačno sa Čelikom bez patnje, muke, neizvjesnosti. :srce:
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Odgovori