NK Čelik
- BatistutA19
Re: NK Čelik
Nisam gledo pres samo.sam sad procito ,upravi svaka cast za ovo sto je uradila za omladinski pogon i volim sto je Nurkovic tu i zasluzio je covjek stao je na gol kad niko nije htio po raznim selima.
Laudrup svaka cast i sretno ti cim te vidim narucujem pivu i konobara saljem tebi da malo.popricate Sretno!!
Nadat se taj dug nulirat ,da grad pojaca i Kanton i eto prilika Fudi da opet bude spasioc Celika i rijesi to Plandilo i savez da uradi teren i ne znam jel zajebavate za Fudu da je VIP ili je stvarno VIP clan
Lijepo je krenulo 2025, za Celik najbitniji je opstanak u ligi i nicim se vise ne treba zanosit i kako vidim jos malo i idemo na 400 clanova ,morat cu to bolje pratit pa da budem tamo 600 ili 700-ti clan i vjerujem u novi rekord sto se tice clanstva.
Jebo dugove i licencu igraj za Čelik i Zenicu, idemo Borca dobit Najgluplji trans sto smo ikad izbacili Otoka ..Olimpik-Čelik 0-2
Laudrup svaka cast i sretno ti cim te vidim narucujem pivu i konobara saljem tebi da malo.popricate Sretno!!
Nadat se taj dug nulirat ,da grad pojaca i Kanton i eto prilika Fudi da opet bude spasioc Celika i rijesi to Plandilo i savez da uradi teren i ne znam jel zajebavate za Fudu da je VIP ili je stvarno VIP clan
Lijepo je krenulo 2025, za Celik najbitniji je opstanak u ligi i nicim se vise ne treba zanosit i kako vidim jos malo i idemo na 400 clanova ,morat cu to bolje pratit pa da budem tamo 600 ili 700-ti clan i vjerujem u novi rekord sto se tice clanstva.
Jebo dugove i licencu igraj za Čelik i Zenicu, idemo Borca dobit Najgluplji trans sto smo ikad izbacili Otoka ..Olimpik-Čelik 0-2
Neće. Zvat će se Akademija NK Čelik Zenica.
Partner TQT nije uopšte htio da se reklamira na bilo kojem osnovu, ali je to morao zbog kluba i pravdanja većeg priliva sredstava.
Vjerujte da je ovo jedan od najvećih projekata u zadnjih par godina, skromno moje mišljenje.
Živjeli mi svi ovdje, idemo radit zajedno!
- asimdemineri
Plandilo nema pristupnu cestu, bez toga nema građevinske urbanističke, ne može nijedan kamion doći do Plandila. Ako grad bude dao parcelu, treba tražiti cestu i pristup, inače uzalud je parcela i apliciranje za terene koje plaća savez.
Ovo ostalo sve super, svaka čast.
Alija Izetbegović Čelik
Ode i Zukanovic, hvala i sretno. Ko vodi sada treninge, nema ni pomocnog i ni glavnog trenera.? Zna li se sta je sa Zaimovicem? Kakvo je stanje.?
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
-
Fudo 1/1 VIP član i to ona stara slika on sa šalom kad je bio skup ispred Bosanke.Gdje su pare tu je on.Došao jak partner i vidio koliko je sati da baš ne vodi samo "ulica" klub.Vjerujem da će proći sada glat neke stvari što se tiče njega i da ćemo dobit od grada veću lovi.Sretno nam.BatistutA19 je napisao/la: ↑15 sij 2025, 16:49 Nisam gledo pres samo.sam sad procito ,upravi svaka cast za ovo sto je uradila za omladinski pogon i volim sto je Nurkovic tu i zasluzio je covjek stao je na gol kad niko nije htio po raznim selima.
Vece pojacanje su Nurkovic i Maid nego Zukanovic! Vodit ce treninge Kamberovic jel on jos uvijek trener moze Huka,moze Nurkovic bilo ko ko je od trenera u klubu. Uprava je beton svaka im cast! Ova godina mirise na dobro.Polako se slazu kockice prema jakom i stabilnom klubu! Radi se dosta dobar posao u upravi sto bi moglo i dovest do puno vecih prihoda ove godine.
Pa to, logično i najzdravije sa postoji jasno artikulisan interes. Turčin kad je došao i krenuo pričati da voli Bosnu i Bosance, želudac mi se okrenuo.habuba je napisao/la: ↑15 sij 2025, 16:46Ne znamo detalje ugovora. Kada neko ozbiljan investira novac, onda ta osoba ili organizacija gleda i da profitira, sto je sasvim normalno. U ovom slucaju samo mozemo da nagadjamo. Npr. spominje se Plandilo kao platforma i vazan projekt u kojem bi ovaj partner ucestvovao. Sto opet znaci da postoji mogucnost da trening centar na Plandilu ukoliko se ostvari bude poslovno sportskog karaktera, tj. da ima neki aspekt komercijalne upotrebe (prostori unutar kompleksa ili nesto slicno). Drugi aspekt partnerstva moze biti procenat od potencijalnih transfera igraca koji su ponikli u Celiku tokom trajanja partnerstva. I to bi bio sasvim opravdan koncept. Mislim ima toga jos, ali vidjet cemo kako vrijeme prolazi. U sustini slazem se s Robertom, klub ne moze izgubiti nista ovim partnerstvom, dokle god drze na oku kako se stvari odvijaju i tempo kojim partner izvrsava svoje obaveze. Zadnje sto nam treba je novi Turcin koji ce obecati kule i gradove a na kraju ne platiti ni one troskove koje je sam stvorio (u ovom slucaju bi to npr. bile plate i sta vec ne). Pozitivan rasplet u svakom slucaju.
Sada cekamo da kanton ispuni svoje obecanje (usvojen je budzet) i da grad usvoji svoj budzet i doznaci sredstva klubu koja mu pripadaju po potpisanom sporazumu i mislim da ce to biti dovoljno da se mi rijesimo gotovo svih ako ne i svih utega kojih imamo za vratom.
Bio je i prošle godine VIP član, nema to nikakve veze sa partnerima i parama.Guest.1945 je napisao/la: ↑15 sij 2025, 20:01Fudo 1/1 VIP član i to ona stara slika on sa šalom kad je bio skup ispred Bosanke.Gdje su pare tu je on.Došao jak partner i vidio koliko je sati da baš ne vodi samo "ulica" klub.Vjerujem da će proći sada glat neke stvari što se tiče njega i da ćemo dobit od grada veću lovi.Sretno nam.BatistutA19 je napisao/la: ↑15 sij 2025, 16:49 Nisam gledo pres samo.sam sad procito ,upravi svaka cast za ovo sto je uradila za omladinski pogon i volim sto je Nurkovic tu i zasluzio je covjek stao je na gol kad niko nije htio po raznim selima.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
Sjednica sutra ali nema na dnevnom redu nista za Celik i Plandilo,nadam se da ce na iducoj bit na dnwvnom redu i da se nece to sad razvuc 3 mkeseca da je uvrste kao tacku dnevnog reda
N/FSBiH je raspisao poziv za gradnju 18 terena s umjetnom travom do 31.1 trebaju se ocitovati gradovi koji su zaintereaovani uz naravno ucesce Grada. Ovu priliku ne smijemo propustiti
- limvolikce
Imam jedno pitanje. Pošto se krije cifra (što poštujem ) ali Robert je malo nabacio jedan hint na pressu od "šest cifara". Kolika god suma od šest cifara da je u pitanju ne može se izgraditi jedan ovakav kompleks za te pare u cjelini. Moje pitanje je, da li sponzor sam finansira taj projekat ili će biti još neko, i da li je plan da se možda gradi u fazama, pa onda ova šestocifrena brojka ima smisla?laudrup je napisao/la: ↑15 sij 2025, 16:51Neće. Zvat će se Akademija NK Čelik Zenica.
Partner TQT nije uopšte htio da se reklamira na bilo kojem osnovu, ali je to morao zbog kluba i pravdanja većeg priliva sredstava.
Vjerujte da je ovo jedan od najvećih projekata u zadnjih par godina, skromno moje mišljenje.
Živjeli mi svi ovdje, idemo radit zajedno!
Velik je to projekat i zalogaj, stoga vam svima koji ste se prihvatili tog posla svaka čast, a mi ostali moramo svi dati maksmalnu podršku u tome!!
- BatistutA19
Ma vidio sam posle da je VIP.sto se mene tice podrzavam to ,o politici znamo sve sta i kako je bilo, mi bez pomoci grada nikad uci necemo.Tako tu treba malo razuma a gledam objavu i komentare vecinom.politicki botovi koji vjerujem samo promovisu SDA ili ovi sto brane a Celik njih ne zanima nit idu na utakmice a na drugim objavama ih nema.Truhlo je napisao/la: ↑15 sij 2025, 20:56Bio je i prošle godine VIP član, nema to nikakve veze sa partnerima i parama.Guest.1945 je napisao/la: ↑15 sij 2025, 20:01Fudo 1/1 VIP član i to ona stara slika on sa šalom kad je bio skup ispred Bosanke.Gdje su pare tu je on.Došao jak partner i vidio koliko je sati da baš ne vodi samo "ulica" klub.Vjerujem da će proći sada glat neke stvari što se tiče njega i da ćemo dobit od grada veću lovi.Sretno nam.BatistutA19 je napisao/la: ↑15 sij 2025, 16:49 Nisam gledo pres samo.sam sad procito ,upravi svaka cast za ovo sto je uradila za omladinski pogon i volim sto je Nurkovic tu i zasluzio je covjek stao je na gol kad niko nije htio po raznim selima.
Uglavnom ima priliku Fudo opet da ispadne kao spasioc Celika jer mi bez grada ne mozemo nista.Treba samo pametno sa njima razgovarat a ne samo pljuvat i uzimat koliko god mozes a drzat ovaj sistem rada kluba.Pametna je uprava nisu oni budale ko navijaci mada nekad i oni se zalete srcem.
Pogledaj ponovo video prezentaciju. Pristupna cesta je planirana vezivanjem sa Kamberovica Cikmom (ulaz) ispod onog nadvoznjaka koji je trenutno tamo, te direktnim izlazom na M-17. U sustini radi se o veoma malom ulaganju da se taj dio spoji sa saobracajnicama. Vidjet cemo da li ce to biti u domenu investitora ili lokalne zajednice da izgradi taj dio.asimdemineri je napisao/la: ↑15 sij 2025, 16:59 Plandilo nema pristupnu cestu, bez toga nema građevinske urbanističke, ne može nijedan kamion doći do Plandila. Ako grad bude dao parcelu, treba tražiti cestu i pristup, inače uzalud je parcela i apliciranje za terene koje plaća savez.
Imam jedno pitanje. Pošto se krije cifra (što poštujem ) ali Robert je malo nabacio jedan hint na pressu od "šest cifara". Kolika god suma od šest cifara da je u pitanju ne može se izgraditi jedan ovakav kompleks za te pare u cjelini. Moje pitanje je, da li sponzor sam finansira taj projekat ili će biti još neko, i da li je plan da se možda gradi u fazama, pa onda ova šestocifrena brojka ima smisla?
Velik je to projekat i zalogaj, stoga vam svima koji ste se prihvatili tog posla svaka čast, a mi ostali moramo svi dati maksmalnu podršku u tome!!
[/quote]
Od pocekta su veoma transparenti bili i najavili su da bi se kompleks gradio u fazama. Prva faza bi bila jedan teren i neki oblik svlacionica cime bi se zadovoljile goruce potrebe. Baratalo se sa nekim ciframa ranije koliko bi to sve trebalo da kosta ali ne mogu da se sjetim sada. U sustini fazna gradnja. A evo ovaj javni poziv NS je u sustini dobar primjer kako bi se to radilo. Opstina dodjeli Celiku Plandilo na 50 godina uz najam od 1 marke godisnje, Celik podnese zahtjev NS za izgradnju terena sa umjetnom travom, obaveze se da ce osigurati ne znam ni ja sam nekih 50-100 hiljada, grad isto tako, NS dio, ZE-DO kanton isto i imas jedan od terena. Naravno onog momenta kada se blokade s racuna dignu otvara se prilika i za podnosenje zahtjeva i prema federalnom nivou, FIFI, UEFI, stranim organizacijama, ambasadama...nebo je granica. Ja ne vidim npr. razloga zasto se nebi mogao naci model da se mali teren u kompleksu koji ce na kraju zavrsiti u balonu nebi mogao finansirati putem jedne od ambasada u nasoj zemlji. Te stvari se radi po citavom svijetu a sve u duhu dobrih odnosa, a nista nije bolje od sporta, djece, zdravog zivljenja...opet kazem, nebo je granica, samo jos malo da se ovo pocisti i ako bude sluha da se Celiku da Plandilo.
Ja taj projekat mogu zamisliti da se u potpunosti zavrsi kroz nekih 5-6 godina. A u roku od godine mi mozemo imati jedan veliki teren, mali teren i neki oblik privremenih svlacionica.
Gdje ocekujem MOZDA malo zatezanja jeste oko same dodjele jer se radi o veoma perspektivnom komadu zemlje koji je u gradu a takvih je jako malo. Drugi je izgradnja poveznice tj. mosta koji bi vezao Zeljeznicku ulicu (Blatusu) sa M-17 ili Kamberovica Cikmom. Za punu iskoristenost Plandila taj most se mora planirati izmedju Zeke i benzinske pumpe a nikako iza benzinske kroz plandilo.
Samo da mi to dobijemo, uvjeren sam kroz par godina mozemo komplet zavrsiti. Toliko fondova, toliko mogucnosti za tu namjenu, znalo bi to iskoristiti. Mislim da je cifra oko 10-12 miliona KM za komplet izgradnju, sa svim pomocnim objektima.