Imam jedno pitanje.

Pošto se krije cifra (što poštujem

) ali Robert je malo nabacio jedan hint na pressu od "šest cifara". Kolika god suma od šest cifara da je u pitanju ne može se izgraditi jedan ovakav kompleks za te pare u cjelini. Moje pitanje je, da li sponzor sam finansira taj projekat ili će biti još neko, i da li je plan da se možda gradi u fazama, pa onda ova šestocifrena brojka ima smisla?
Velik je to projekat i zalogaj, stoga vam svima koji ste se prihvatili tog posla svaka čast, a mi ostali moramo svi dati maksmalnu podršku u tome!!
[/quote]
Od pocekta su veoma transparenti bili i najavili su da bi se kompleks gradio u fazama. Prva faza bi bila jedan teren i neki oblik svlacionica cime bi se zadovoljile goruce potrebe. Baratalo se sa nekim ciframa ranije koliko bi to sve trebalo da kosta ali ne mogu da se sjetim sada. U sustini fazna gradnja. A evo ovaj javni poziv NS je u sustini dobar primjer kako bi se to radilo. Opstina dodjeli Celiku Plandilo na 50 godina uz najam od 1 marke godisnje, Celik podnese zahtjev NS za izgradnju terena sa umjetnom travom, obaveze se da ce osigurati ne znam ni ja sam nekih 50-100 hiljada, grad isto tako, NS dio, ZE-DO kanton isto i imas jedan od terena. Naravno onog momenta kada se blokade s racuna dignu otvara se prilika i za podnosenje zahtjeva i prema federalnom nivou, FIFI, UEFI, stranim organizacijama, ambasadama...nebo je granica. Ja ne vidim npr. razloga zasto se nebi mogao naci model da se mali teren u kompleksu koji ce na kraju zavrsiti u balonu nebi mogao finansirati putem jedne od ambasada u nasoj zemlji. Te stvari se radi po citavom svijetu a sve u duhu dobrih odnosa, a nista nije bolje od sporta, djece, zdravog zivljenja...opet kazem, nebo je granica, samo jos malo da se ovo pocisti i ako bude sluha da se Celiku da Plandilo.
Ja taj projekat mogu zamisliti da se u potpunosti zavrsi kroz nekih 5-6 godina. A u roku od godine mi mozemo imati jedan veliki teren, mali teren i neki oblik privremenih svlacionica.
Gdje ocekujem MOZDA malo zatezanja jeste oko same dodjele jer se radi o veoma perspektivnom komadu zemlje koji je u gradu a takvih je jako malo. Drugi je izgradnja poveznice tj. mosta koji bi vezao Zeljeznicku ulicu (Blatusu) sa M-17 ili Kamberovica Cikmom. Za punu iskoristenost Plandila taj most se mora planirati izmedju Zeke i benzinske pumpe a nikako iza benzinske kroz plandilo.