Članstvo 2024

Redbull

Re: Članstvo 2024

Post Postao/la Redbull »

sale je napisao/la: 07 stu 2024, 11:56

I jos jedan prijedlog koji bi mogao mozda donijeti neki finansijki benefit, ja radim u jednoj manjoj kompaniji manje od 100 ljudi. Od kompanije smo dobili kartice za jednu benzinsku pumpu gdje imamo neki popust od 5-10kf po litru.
E sad kada bi se moglo dovoriti tako s nekom kompanijom npr da ko god dodje s clanskom kartom da se tih 5-10kf donira Celiku. Uglavnom nesto ovako skontati.
Pa ima to, almy je potpisao sa klubom tu vrstu sponzorstva. Ne znam koliko je zazivila ili traje jos. Uglavnom, sa karticom imao si popusta u almy radnjini na gorivo 5-10 kf.
laudrup

Post Postao/la laudrup »

Redbull je napisao/la: 07 stu 2024, 12:46

I jos jedan prijedlog koji bi mogao mozda donijeti neki finansijki benefit, ja radim u jednoj manjoj kompaniji manje od 100 ljudi. Od kompanije smo dobili kartice za jednu benzinsku pumpu gdje imamo neki popust od 5-10kf po litru.
E sad kada bi se moglo dovoriti tako s nekom kompanijom npr da ko god dodje s clanskom kartom da se tih 5-10kf donira Celiku. Uglavnom nesto ovako skontati.
Pa ima to, almy je potpisao sa klubom tu vrstu sponzorstva. Ne znam koliko je zazivila ili traje jos. Uglavnom, sa karticom imao si popusta u almy radnjini na gorivo 5-10 kf.
Nije bilo popusta nego se ta razlika u popusti donirala Čeliku. Važilo je i za benzinsku iza trgovački centar onaj Baumy.

Nije nikako zaživjelo, par ljudi samo provuklo karticu, baš loše prošlo
Rob_Sa

Post Postao/la Rob_Sa »

laudrup je napisao/la: 07 stu 2024, 13:24

Nije bilo popusta nego se ta razlika u popusti donirala Čeliku. Važilo je i za benzinsku iza trgovački centar onaj Baumy.

Ipak sam te politike da se dadne popust kupcu, a ne donacija klubu dva razloga:

Prvi: sam si rekao, katastrofalno je ta akcija prošla i klub nije imao aman dobra od toga. Mizerna je kupovina bila

Drugi: Evo zeljina članska kartica, ljudi u skoro svakom objektu imaju popust, apoteke, bau centri, prodavnice i ljudi masovno daju 20KM zbog popusta od 5 do 15%

Potrebno je napraviti dogovor sa zeničkim firmama oko tog popusta, vjerujem da Almy-u popust od 5, 10% neće ugroziti maržu profita, uz to pritisnuti Best sa kojima imamo jako dobar odnos, pa i ostale firme
laudrup

Post Postao/la laudrup »

Slažem se s tobom, ovaj projekat s Almyem je najbolji argument zašto ne treba ići u ovom smjeru.

O članstvu po cijeni od 20 KM bez prava glasa bi se dalo diskutovati. Treba staviti na papir pros and cons i odvagati šta je bolje za klub. Svi smo svjesni vrijednosti koje članstvo donosi klubu ali broj ljudi na skupštini je poražavajući i govori nam da se raje i ne voli toliko petljati u odluke kluba.
Rob_Sa

Post Postao/la Rob_Sa »

laudrup je napisao/la: 07 stu 2024, 13:41 Slažem se s tobom, ovaj projekat s Almyem je najbolji argument zašto ne treba ići u ovom smjeru.

O članstvu po cijeni od 20 KM bez prava glasa bi se dalo diskutovati. Treba staviti na papir pros and cons i odvagati šta je bolje za klub. Svi smo svjesni vrijednosti koje članstvo donosi klubu ali broj ljudi na skupštini je poražavajući i govori nam da se raje i ne voli toliko petljati u odluke kluba.
Ja kad pričam sa kolegama u kancelariji koji podržavaju dva sarajevska kluba, i kad im kažem cijenu clanske ljudi ostanu u manjem šoku, a veći im je šok kad kažem da nema "nikakve" koristi van kluba

20KM su vam 10 kafa koje ćete popiti vjerovatno u 7 dana, stavi karticu radi popusta u drugim radnjama. I klub bi imao neki značaj van fudbalskog aspekta, prvenstveno financijski, a vjerujem i ostali trgovci koji žele bolji promet

Evo, otvara se belmionix bau centar, a već imaš almy, zeku i braću karic, bar jedna od tih firmi će pristati na ovo da sebi poveća promet

Evo ga bingo se širi po Zenici brzinom svjetlosti, a imaš hass i ekor komerc koji će vjerovatno pristati na taj popust zbog konkurencije

Koliko još imaš firmi, radnji na isti kalup, svako želi veći kolac za sebe a narodu će se 20KM u 2 mjeseca isplatiti sigurno
sale

Post Postao/la sale »

Iskreno ja nisam ni znao za ovo da je bilo. Moje misljenje je da ovo dobra ideja jer imas masu, svi danas koriste gorivo a 5-10kf pojedincu ne pravi razliku(barem tako mislim, ne znaci da sam upravu).
E sad postoje dvije stvari tu, jedna da jednostavno nismo tog mentalnog sklopa pa da ne moze proci a druga da marketinski kampanja nije dobro odrajedna pa da nije zazivjela.

Evo racunica 1000ljudi x 50l mjesecno po 10kf = 5000KM
laudrup je napisao/la: 07 stu 2024, 13:41 smo svjesni vrijednosti koje članstvo donosi klubu ali broj ljudi na skupštini je poražavajući i govori nam da se raje i ne voli toliko petljati u odluke kluba.
A ovo sto kazes to je nase realno stanje, mi smo ljudi za rjesavanje svjetskih problema USA izbovi,Ukrajina,Palestina,COVID a ono sto nas se stvarno tice i gdje mozemo napraviti neku razliku i promjenu nemoj mene Bogati
sale

Post Postao/la sale »

Rob_Sa je napisao/la: 07 stu 2024, 13:56
laudrup je napisao/la: 07 stu 2024, 13:41 Slažem se s tobom, ovaj projekat s Almyem je najbolji argument zašto ne treba ići u ovom smjeru.

Ja kad pričam sa kolegama u kancelariji koji podržavaju dva sarajevska kluba, i kad im kažem cijenu clanske ljudi ostanu u manjem šoku, a veći im je šok kad kažem da nema "nikakve" koristi van kluba

20KM su vam 10 kafa koje ćete popiti vjerovatno u 7 dana, stavi karticu radi popusta u drugim radnjama. I klub bi imao neki značaj van fudbalskog aspekta, prvenstveno financijski, a vjerujem i ostali trgovci koji žele bolji promet

Evo, otvara se belmionix bau centar, a već imaš almy, zeku i braću karic, bar jedna od tih firmi će pristati na ovo da sebi poveća promet

Evo ga bingo se širi po Zenici brzinom svjetlosti, a imaš hass i ekor komerc koji će vjerovatno pristati na taj popust zbog konkurencije

Koliko još imaš firmi, radnji na isti kalup, svako želi veći kolac za sebe a narodu će se 20KM u 2 mjeseca isplatiti sigurno
To sto se tice popusta i to je poprilicno ubleha. Barem za proizvode vece cijene, ako pricamo o bijeloj tehnici, namjestaju i sl. Jer bilo gdje da dodjes i doneses kes dobijas popust. Ovo govorim kao kupac.

E sad za ove markete tipa bingo,konzum,zeka i sl. tu vjerovatno bi pravilo neku razliku i ljudi bi koristili mislim prvi ja bi koristio, al to je pitanje da li bi takvi dali nesto tako.
Cinvict35

Post Postao/la Cinvict35 »

sale je napisao/la: 07 stu 2024, 14:03

Iskreno ja nisam ni znao za ovo da je bilo. Moje misljenje je da ovo dobra ideja jer imas masu, svi danas koriste gorivo a 5-10kf pojedincu ne pravi razliku(barem tako mislim, ne znaci da sam upravu).
E sad postoje dvije stvari tu, jedna da jednostavno nismo tog mentalnog sklopa pa da ne moze proci a druga da marketinski kampanja nije dobro odrajedna pa da nije zazivjela.

Evo racunica 1000ljudi x 50l mjesecno po 10kf = 5000KM
laudrup je napisao/la: 07 stu 2024, 13:41 smo svjesni vrijednosti koje članstvo donosi klubu ali broj ljudi na skupštini je poražavajući i govori nam da se raje i ne voli toliko petljati u odluke kluba.
A ovo sto kazes to je nase realno stanje, mi smo ljudi za rjesavanje svjetskih problema USA izbovi,Ukrajina,Palestina,COVID a ono sto nas se stvarno tice i gdje mozemo napraviti neku razliku i promjenu nemoj mene Bogati
Problem kod Almy benziske je to veoma jednostavno LOS KVALITWT GORIVA i klijentwla koja sipa gorivo na toj pumpi, vjerujte nemaju veze sa Celikom 2%.
Ja nebi tamo u svoje auto nasuo kad bi bio 50% popust, recimo da je to INA ENERGO PETROL ILI PETROL to bi bila druga prica.
FRLegioen

Post Postao/la FRLegioen »

906
Zamorano

Post Postao/la Zamorano »

Znaci 920 maximalno clanova za 2024 godinu!
100 manje nego prosle godine a i ove godine ocekujem jos 100 manje pa je realno ocekivat oko 820 uclanjenih!
Daj boze da ne bude ovako al dabogda da bude bolje!
Eugen

Post Postao/la Eugen »

Ja ocekujem preko 1000
Redbull

Post Postao/la Redbull »

Članovi I kategorije će pri učlanjenju dobiti:

✅ Članska kartica personalizirana na licu mjesta
✅ Pismo Predsjednika UO NK Čelik
✅ Poklon kupon Carlsberg - vaucher za piće u zeničkim kafićima
✅ Poklon kupon BetOle - do 40 KM freebeta
✅ Poklon Imtec - vaucher 50 KM za kupovinu laptopa i tableta
✅ Poklon Fan shop - 20% popusta na cjelokupni asortiman tokom godine
✅ Mogućnost gledanja jedne utakmice u godini iz VIP A lože na Bilinom polju
✅ Izvod iz statuta sa svim pravima i obavezama

NASTAVI TRADICIJU, učlani se‼️

#nastavitradiciju2025 #80godinacelik #samočelik
Ove godine, puno vise pogodnosti kao clan. Dobar potez ukljucivanja sponzora u ovakav vid promocije. Definitivno vrati ti se ovih 70KM za clanstvo kroz poklone od sponzora i dodatne pogodnosti. Jos jedan dodatni razlog da se masovno uclanimo.
Odgovori